Inversió de 5 milions

Santa Coloma estrena el nou bulevard del Besòs

La remodelació del passeig Salzreda cristal·litza en 2.300 metres quadrats de nous espais verds i 700 de nou carril bici metropolità

Santa Coloma estrena el nou bulevard del Besòs

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou passeig de la Salzereda de Santa Coloma de Gramenet ja és una realitat. La ciutat ha estrenat, coincidint amb la festa major, la transformació d’una de les vies històriques de connexió amb el riu Besòs, que ha cristal·litzat un procés de remodelació d’anys, no exempt de controvèrsia política, en un bulevard verd i accessible de gairebé 20.000 metres quadrats.

El nou passeig és resultat del projecte de renovació elegit per la ciutadania d’entre les dues propostes que es van presentar a consulta ciutadana el setembre del 2017. «S’ha treballat en la recerca d’un consens amb el sector de la restauració per sumar voluntats», expliquen des de l’Ajuntament de Santa Coloma.

A partir d’aquestaconsulta, es va crear una comissió de seguiment on va participar el veïnat, entitats, les escoles i els comerços de la ciutat. «Com a resultat d’aquest treball conjunt i de l’actuació municipal, ja tenim el nou espai de passeig, d’estada i de joc; un passeig que combina oci i comerç», afegeixen fonts municipals.

Les millores de la nova passarel·la del Besòs

Al nou passeig s’ofereixen fins a cinc noves zones amb jocs infantils, s’ha augmentat la zona verda per crear 2.300 metres quadrats de nous espais verds i s’ha posat l’accent en la mobilitat sostenible amb la creació de 700 metres de carril bici metropolità nou.

L’accessibilitat i la mobilitat de les persones i la protecció del medi ambient, insisteixen des del consistori, «han sigut prioritats indiscutibles a l’hora de redefinir el passeig». S’han renovat les voreres, el clavegueram, el mobiliari urbà, la il·luminació i els serveis de subministrament d’aigua i electricitat, amb el soterrament de les antigues línies elèctriques.

Notícies relacionades

La inversió total al passeig ha sigut d’uns 5 milions d’euros (5.364.271,27 €), dels quals l’Ajuntament de Santa Coloma ha aportat el 26%, ja que el projecte ha sigut finançat gairebé en la seva meitat per la Unió Europea mitjançant el projecte EDUS. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha contribuït amb la resta.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments