La grama

Santa Coloma de Gramenet abonarà les prestacions socials en la moneda local

Pretén augmentar l’impacte de la despesa pública al comerç local i incrementar la circulació dels diners entre els negocis

Santa Coloma de Gramenet abonarà les prestacions socials en la moneda local

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha anunciat que abonarà les prestacions econòmiques d’ajudes socials bàsiques, com l’alimentació, la higiene i la roba, en grames, la moneda digital del municipi, amb la qual es pot pagar en determinats establiments. Es tracta d’una moneda complementària a l’euro, impulsada pel consistori i basada en transferències de saldo entre comptes que pretén augmentar l’impacte de la despesa pública al comerç local i incrementar la circulació dels diners entre els negocis.

Aquesta mesura forma part d’un reglament aprovat pel ple municipal amb la qual l’ajuntament vol evolucionar cap a la creació d’un programa de transformació digital de la protecció social i canviar el model de gestió de les prestacions econòmiques.

D’aquesta manera, es vol millorar els sistemes d’informació, unificar les dades de les ajudes, simplificar el procés de concessió i permetre a la ciutadania demanar els subsidis de manera telemàtica.

15.000 persones ateses pels Serveis Socials

El nou reglament millora la regulació de les condicions de les prestacions, defineix els requisits, criteris d’atorgament i barems de valoració, mentre regula les quanties i el pagament i estableix que, a partir d’ara, les ajudes s’atorguin mitjançant convocatòries obertes en lloc de serveis socials, tot i que quedaran excloses les relacionades amb violència masclista.

Notícies relacionades

Segons dades de l’ajuntament, el 2020 Serveis Socials va atendre un total de 15.328 persones, 2.500 més que el 2019, i un 12,7% del total de la població. Es van obrir, a més, 9.849 expedients familiars actius (el 22,4% de les llars), 1.815 dels quals (el 18%) van ser nous demandants.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO