Menús saludables

L’Escola de Restauració de Santa Coloma, contra el malbaratament alimentari

  • Els alumnes del centre fan un receptari dirigit a les persones usuàries del Programa d’Aliments Solidaris

  • Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’Oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús

L’Escola de Restauració de Santa Coloma, contra el malbaratament alimentari

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’alumnes de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) està elaborant un receptari dirigit a les persones usuàries del Programa d’Aliments Solidaris per ajudar-les a cuinar «menús més saludables i evitar el desaprofitament alimentari», expliquen des del consistori colomenc.

El projecte inclou l’edició d’una vintena de fitxes tècniques, la majoria amb informació sobre els productes de temporada que des de l’hivernacle, vinculat a l’ERESC, es donen cada quinze dies al menjador social i el Banc d’Aliments de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). El receptari, però, també inclou fitxes sobre altres tipus d’aliments, com les conserves i sobre la utilització del ‘hardware’ bàsic de cuina, el microones entre d’altres.

Les fitxes, editades en català i en castellà, contenen informació completa sobre el valor nutricional del producte, la seva versatilitat a l’hora de cuinar-lo, consells de conservació i consum, així com tres receptes de cuina. De moment, s’han entregat 3 fitxes i 3 més s’estan elaborant.

Al final del procés, se n’hauran entregat vint, que es penjaran al taulell d’informació que hi ha al magatzem de recollida de la cistella solidària perquè les persones usuàries del Programa Municipal d’Aliments Solidaris les puguin consultar.

Joves de la Casa d’Oficis

Les persones encarregades d’elaborar les fitxes són deu alumnes d’entre 16 i 29 anys (5 nois i 5 noies) del curs d’Auxiliar de Cuina de la Casa d’Oficis. Es tracta d’un programa vinculat al projecte Treball als barris finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i el Ministeri de Treball i Economia Social.

Notícies relacionades

La Casa d’Oficis els permet treballar mentre es formen, a través d’una beca de formació de 4 mesos i un contracte laboral de 6 mesos més.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO