Subvencions

Santa Coloma incrementa en un 30% les ajudes en programes per a projectes socials

La 5a edició del Circuit de Comerç Social disposa d’un pressupost total de 130.000 ‘Grames’, la moneda local de la ciutat

Santa Coloma incrementa en un 30% les ajudes en programes per a projectes socials

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta de Govern Local de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) va aprovar l’1 de juny la convocatòria per a l’atorgament de subvencions en programes per a projectes destinats a «fomentar el mercat de consum responsable i l’economia social i solidària», en el marc del Circuit de Comerç Social de Santa Coloma. Es tracta de la 5a edició d’aquesta convocatòria, que aquest any disposa d’un pressupost total de 130.000 ‘Grames’ –la moneda local–, un 30% més que el 2020.

Així, des del govern local expliquen que poden sol·licitar les subvencions totes les persones físiques i jurídiques que desenvolupen activitats de comerç a la menuda, serveis i restauració en establiments ubicats en planta baixa, en llocs de mercats municipals i en llocs de mercats de venda no sedentària a Santa Coloma, i que «compleixin criteris socials i de consum responsable».

L’import màxim de la subvenció és de fins a 5.000 ‘Grames’ –un Grama té el valor d’un euro– i el termini de sol·licitud serà un mes des de l’obertura de la convocatòria, que es preveu que iniciï a principis de juny. Així, com a requisit per accedir a la subvenció», els interessats han de participar en una de les quatre sessions de formació tècnica i administrativa prèvies: 8 de juny (11 h), 9 de juny (15 h), 15 de juny (15 h), 16 de juny (11 h).

La ‘Grama’

La Moneda Local ‘Grama’ és un Sistema de Pagaments Digitals que permet realitzar transaccions entre persones, entitats, comerços i empreses voluntàriament adherides a aquesta. El seu objectiu és «la promoció del comerç local mitjançant unes regles pròpies que estimulen principalment el consum i els intercanvis a Santa Coloma», expliquen des de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

Així, la moneda colomenca és un instrument que pretén estimular la demanda interna, incentivant la propensió al consum de productes locals.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO