Ajudar a recuperar la vista

L’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma impulsa la donació de còrnies

El centre començarà a practicar-ne l’extracció i es podrà garantir el dret a la donació de teixits al final de la vida

L’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma impulsa la donació de còrnies
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de la Fundació de l’Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) s’ha creat el Grup de Treball de Donació de Teixits que té per objectiu promoure la donació de còrnia entre els pacients i familiars de referència del centre.

«S’ha elaborat un protocol d’actuació que recull el procediment a seguir en cas que un difunt sigui donant o que la família vulgui procedir a fer una donació», expliquen des de l’hospital.

La FHES ha format un grup de professionals en aquesta matèria per fer-los facilitadors i informadors dels drets del pacient mort. Així, des del centre assenyalen que la tasca d’aquests professionals és transmetre als familiars tota la informació disponible i, en cas afirmatiu, transmetre la possibilitat de portar a terme el procediment d’extracció al mateix hospital. «L’extracció es realitza amb el màxim respecte envers la persona morta i no afecta el seu aspecte», remarquen des de l’Esperit Sant, que recorden que cada còrnia pot ajudar a recuperar la vista a dues persones diferents.

Donacions

«En principi, tots podem ser donants de còrnia, però és quan algú mor que es fa el plantejament als familiars més directes, que són els qui donen el consentiment informat per procedir a l’extracció de còrnies del difunt», recorden des del centre hospitalari.

Aquest procés se simplifica quan la persona, en vida, ha deixat constància de la seva voluntat de ser donant al Document de Voluntats Anticipades o quan ho ha manifestat als seus familiars.

Notícies relacionades

Així, les condicions clíniques en el moment de la mort determinaran si els teixits són vàlids per al trasplantament i tenir miopia, astigmatisme, hipermetropia o haver sigut operat de cataractes «no impedeix que les còrnies siguin viables per a un trasplantament».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO