Espai de trobada

Voluntaris de l’Hospital Esperit Sant organitzen rutes saludables per Santa Coloma de Gramenet

Les sortides es faran en grups reduïts i seran rutes «senzilles» que sortiran des de la porta del centre colomenc

Voluntaris de l’Hospital Esperit Sant organitzen rutes saludables per Santa Coloma de Gramenet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els voluntaris de l’Hospital Esperit Sant organitzen rutes saludables per Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Es tracta d’un projecte impulsat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) que té la finalitat de generar un espai d’activitat física periòdic, per poder adquirir l’hàbit de fer exercici físic almenys una vegada a la setmana i, alhora, pretén ser un espai de trobada i de coneixement de l’entorn.

Les sortides tindran una durada aproximada d’una hora i mitja i seran «rutes senzilles i assequibles» pensades per a persones que no estiguin acostumades a fer esport, expliquen des de la Fundació de l’Hospital Esperit Sant (FHES). Es faran en grups reduïts, amb inscripció prèvia, i estaran dinamitzades per voluntaris que han rebut formació específica.

Els professionals sanitaris del centre dinamitzaran i promouran aquestes rutes saludables entre els pacients que es puguin beneficiar d’aquest tipus d’activitat en funció de les condicions físiques i de la patologia a tractar o prevenir. En aquest sentit es volen adreçar, principalment, a les persones sedentàries amb factors de risc cardiovascular perquè coneguin els beneficis físics i mentals de fer exercici físic i adquireixin l’hàbit de practicar-lo en el dia a dia.

Notícies relacionades

Fins ara ja s’han dissenyat tres itineraris específics d’uns 6 km que sortiran des de la porta de l’Hospital els dimarts i els dijous de 10.30 a 12.00 hores. La primera sortida serà dimarts, 18 de maig, i es pot fer la inscripció a través del telèfon gratuït d’Infocàncer 900 100 036, que funciona les 24 hores del dia.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO