Consciència col·lectiva

El Teatre Sagarra de Santa Coloma ofereix un cicle dedicat a la memòria històrica

  • Des del teatre assenyalen que pretenen oferir «una mica de llum» sobre algunes qüestions concretes que formen part d’«el nostre passat més fosc»

sagarra

sagarra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha organitzat un cicle dedicat a la memòria històrica, un espai de reflexió ple d’activitats culturals a l’abast de tothom, les quals estan destinades a «generar consciència col·lectiva i difondre diferents esdeveniments de la nostra història més recent, per a moltes persones encara desconeguda», expliquen des de l’Ajuntament de Santa Coloma.

En el marc d’aquest programa, des del Teatre Sagarra «volem oferir una sèrie de propostes que no deixaran indiferent ningú», assenyalen des del teatre.

Segons indiquen des del centre, seran proposades amb «contingut crític» i pretenen oferir «una mica de llum» sobre algunes qüestions concretes que formen part d’«el nostre passat més fosc».

Dues obres                                             

El cicle s’estrenarà aquest dijous, 29 d’abril, a les 19.00 hores, amb la projecció del film Josep, que comptarà amb la presència de l’actor Sergi López, que posa veu al protagonista. L’obra s’ubica el febrer de 1939, quan, desconcertat per l’onada de republicans que fugen de la dictadura de Franco, el Govern francès opta per confinar els espanyols en camps de concentració. En un d’aquests camps, dos homes, separats per un filferro espinós, troben una amistat. Un d’ells és José Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco.

Es tracta d’un llargmetratge d’animació per Aurel, dibuixant de Le Monde i Le Canard Enchainé, amb música de Sílvia Pérez Cruz i narració de Sergi López.

El dijous 6 de maig, a les 20 hores, el Teatre Sagarra de Santa Coloma acollirà la representació de l’obra de teatre Molotov. Aquest muntatge teatral, de David Pintó i Juan Valentín, està basat en el llibre Caso Cipriano Martos, del periodista Roger Mateos, en què es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973. Així, Molotov és un muntatge teatral sobre la vida d’aquest activista, mort després d’ingerir un còctel molotov durant un interrogatori policial.

Notícies relacionades

Fill de camperols andalusos va haver d’emigrar a Sabadell. Jove, tímid, però ple de coratge, va acabar escollint el camí del compromís polític. La clandestinitat li va imposar una vida encara més austera fins a l’extrem d’obligar-lo a renunciar al contacte amb els qui l’estimaven. Va seguir els seus ideals fins que va ser assassinat.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO