En deu anys

Més de 135.000 persones han visitat l’Ecometròpoli de Santa Coloma

  • És el desè aniversari del Centre d’Educació Ambiental, ubicat al Pavelló Montserrat

  • S’han portat a terme més de 3.000 tallers per a grups: el 84% dirigits a un públic escolar, un 11% a públic familiar i un 4% a casals d’estiu

Més de 135.000 persones han visitat l’Ecometròpoli de Santa Coloma
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) va inaugurar el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli el 27 de març del 2011, fa poc més deu anys, un espai ubicat al Pavelló Montserrat del Recinte Torribera. Des d’aleshores, hi han passat més de 135.000 persones, la gran majoria veïns colomencs, i s’han portat a terme més de 3.000 tallers per a grups: el 84% dirigits a un públic escolar, un 11% a públic familiar i un 4% a casals d’estiu.

«Els principals objectius d’aquest equipament són divulgar coneixements científics a la ciutadania, donar a conèixer la biodiversitat colomenca, transmetre valors ecològics i sostenibles, i conscienciar sobre el respecte al medi ambient i la naturalesa», assenyalen des del consistori.

Així, Ecometròpoli compta amb diferents espais i projectes destacats, que s’han anat posant en marxa al llarg dels anys. Entre ells, destaca l’exposició permanent El Bosque, una representació real dels hàbitats de la Serralada de la Marina i del riu Besòs.

Notícies relacionades

També compta amb: l’Espai Joan Vicente Castells, un fons paleontològic, arqueològic i bibliogràfic; l’hotel d’insectes, que serveix per incrementar la biodiversitat de la zona; o l’aula d’Ecologia Domèstica, espai que representa un pis i aporta nocions per poder estalviar aigua i energia i protegir el medi ambient.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO