Igualtat de gènere

La CIBA de Santa Coloma acollirà la primera Escola Abolicionista Internacional

L’equipament feminista serà la seu de la iniciativa pionera de formació gratuïta des de la perspectiva de l’abolició de la prostitució

La CIBA de Santa Coloma acollirà la primera Escola Abolicionista Internacional
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La CIBA, l’equipament feminista de Santa Coloma de Gramenet, serà la seu de la primera Escola Abolicionista Internacional, que donarà formació gratuïta a nivell global des de la perspectiva de l’abolició de la prostitució. La iniciativa pionera s’inaugura aquest divendres i dissabte 5 i 6 de març, en el marc del Seminari Internacional online ‘Cap a un activisme global per l’abolició de la prostitució’.

L’escola ha sigut impulsada per l’Asociación La Sur, i dona empara a projectes tan coneguts com la documentació de ‘feminicidis’ des del 2010, a través del portal Feminicidio.net’, o de les agressions sexuals múltiples des que es van conèixer els dos atacs de ‘La manada’ a través de ‘GeoviolenciaSexual.com’. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma, la Coalició per l’Abolició de la Prostitució i Rescue Freedom International.

L’objecte de l’escola, segons explica el consistori colomenc en una nota de premsa, és «dotar de les eines teòriques i didàctiques necessàries per entendre i promoure eficaçment la proposta abolicionista a diferents països i contextos socioeconòmics del món». 

El primer semestre de l’escola obre amb dos cursos: ‘Abolicionisme per a principiants’ i ‘¿Què volen els homes que compren sexe?’ Aquestes formacions són gratuïtes i no hi ha límit de matriculació.

Cursos i seminaris

Els cursos de tutorització personalitzada tindran una durada de 50 hores, dividides en quatre o cinc mòduls que es portaran a terme durant cinc setmanes i aniran acompanyats d’un webinari de 45 minuts per cada mòdul de formació.

En aquest apartat estaran disponibles les formacions ‘Pornografia: ¿una escola de violència sexual?’ i ‘Historia de l’abolicionisme i un model de Llei Abolicionista’. Aquestes formacions seran l’úniques que tindran un cost de 60 euros de matriculació (amb beques a 20 euros per a matriculats/des de Llatinoamèrica) i una matriculació màxima de 60 persones.

Finalment, cada mes es portarà a terme almenys un seminari en directe amb un model de classe magistral. Els seminaris són gratuïts i tenen una quota màxima de 3.000 matriculacions. En el primer semestre es tractaran diferents temàtiques: ‘¿Per què s’ha de penalitzar qui fa ús de la prostitució?’, ‘Propostes sobre una Llei abolicionista de la prostitució a Espanya’, ‘Joves feministes: per què soc abolicionista’ i ‘¿Com funciona el lobby proxeneta?’.

 Inauguració

Aquest dissabte 6 de març tindrà lloc l’acte inaugural de l’escola amb la introducció ‘El comprador de sexe, un agressor sexual’, per part d’Amelia Tiganus, experta en violència sexual.

 La ponència magistral ‘¿Per què s’ha de penalitzar qui fa ús de la prostitució?’ anirà a càrrec de la doctora en Psicologia clínica Melissa Farley, amb més de 50 anys d’experiència, i després del descans hi haurà una xerrada a cinc veus, amb la intervenció de la mateixa Farley, Rita María Hernández, Núria Parlón, Amelia Tiganus i Marta Torres.

Notícies relacionades

Finalment, la presentació del programa de l’escola per al primer semestre anirà a càrrec de Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i Graciela Atencio, coordinadora de l’escola.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments