92 usuaris en un any

L’Hospital Esperit de Santa Coloma promou un programa de deshabituació del tabac per a pacients hospitalitzats

La Unitat Especialitzada en Tabaquisme ofereix tractament farmacològic, recolzament psicològic i seguiment després de l’alta

L’Hospital Esperit de Santa Coloma promou un programa de deshabituació del tabac per a pacients hospitalitzats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha promogut l’actualització del protocol de deshabituació al tabac per a pacients fumadors hospitalitzats. El protocol indica que quan el personal d’atenció atén el pacient fumador «se li oferirà ajuda perquè puguin seguir el consell d’abstinència de tabac» i la possibilitat de seguir aquesta ajuda amb la Unitat Especialitzada de Tabaquisme (UET) de la FHES.

Si el pacient accepta l’ajuda durant l’ingrés, es farà l’avaluació de la recepta adequada i serà la infermera que supervisarà el pacient quan rebi l’alta.

A més del tractament farmacològic per a la deshabituació tabàquica,» és important que el pacient rebi recolzament psicològic», assenyalen des de l’Hospital Esperit Sant. Aquest recolzament serà proporcionat pel psicòleg clínic del centre, que també pot proporcionar una primera atenció durant l’ingrés.

92 pacients el 2020

Durant el 2020, la Unitat Especialitzada de Tabaquisme de l’Hospital va atendre un total de 92 pacients ambulatoris.

Notícies relacionades

L’ingrés hospitalari és «una excel·lent oportunitat per promoure l’abandonament del tabaquisme en pacients fumadors», remarquen des del centre colomenc, perquè quan aquests pacients són hospitalitzats, especialment si és com a resultat d’una patologia relacionada amb el consum de tabac, «són més receptius als missatges per abandonar l’hàbit del tabac al sentir-se més vulnerables».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO