Extirpar tumors

L’Esperit Sant de Santa Coloma realitza 54 cirurgies de Mohs per tractar el càncer de pell

Malgrat que la pandèmia de la Covid-19 va afectar l’activitat quirúrgica l’any passat, l’hospital va continuar fent servir aquest mètode

mg 2191b

mg 2191b

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) va dur a terme durant el 2020 unes 54 intervencions de Mohs en el tractament del càncer de pell, una tècnica quirúrgica que permet extirpar tumors cutanis, segons ha informat el centre.

Malgrat que la pandèmia de la Covid-19 va afectar l’activitat quirúrgica l’any passat, l’hospital va continuar fent servir aquest mètode, per al qual no hi ha llista d’espera i tots els pacients són operats abans d’un mes després d’haver sigut diagnosticats.

L’equip de cirurgia de Mohs es va constituir el gener del 2019 i està format per un cirurgià, un tècnic d’anatomia patològica, una infermera i un auxiliar de quiròfan.

La intervenció

Es tracta d’una cirurgia ambulatòria amb anestèsia local i es considera la tècnica quirúrgica més avançada per al tractament de tumors malignes de pell en els quals està indicat: quan el tumor ha sigut prèviament tractat i ha reaparegut, quan la lesió està en una àrea en la qual s’ha de preservar molt teixit sa per motius funcionals o cosmètics, o bé quan les vores no es poden delimitar amb facilitat.

Notícies relacionades

Consisteix a extirpar el tumor i analitzar-lo sota el microscopi immediatament per comprovar si ha sigut extret completament per continuar traient-lo; gràcies a això la seva reaparició és menor a l’1%, molt per sota del 20% de probabilitats que hi ha en cirurgies convencionals.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA