CULTURA

Santa Coloma acull l'exposició de gravats 'De París a Nova York'

La mostra pretén il·lustrar l'evolució que va experimentar el gravat com a llenguatge i la tècnica utilitzada

csm tballdovina 1 8b401679e4

csm tballdovina 1 8b401679e4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet acollirà a partir del dimecres 11 de novembre l’exposició itinerant ‘De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut’. La mostra presenta una selecció de gravats de mitjans del segle XIX fins a finals del segle XX amb què es pretén il·lustrar l’evolució que va experimentar el gravat com a llenguatge i la tècnica utilitzada pels artistes.

També pretén acostar el visitant al context històric dels moviments artístics més destacats d’aquell període, caracteritzat per una revolució permanent de l’art, així com per la transició del centre de creació artística i del mercat de l’art de París a Nova York, la nova capital artística del segle XX.

Finalment, l’exposició incorpora la mirada del mateix col·leccionistaAntoni Gelonch, que descobreix com grans artistes, vinculats principalment a la pintura, van utilitzar també el gravat com a via per difondre la seva obra i ampliar les expectatives de mercat.

‘La Mirada Tàctil’

L’exposició està estructurada en cinc àmbits temàtics que es veuen complementats per unes cites escrites per Gelonch. ‘De París a Nova York’ forma part del programa ‘La Mirada Tàctil’ de la Diputació de Barcelona, que també ha elaborat vídeos en llengua de signes per a la comunitat sorda signant.

Notícies relacionades

La mostra es podrà visitar fins al 10 de gener del 2021 en l’horari habitual del Museu: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h, i dissabtes, diumenges i dies festius d’11 a 14 h.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA