AJUTS PER LA PANDÈMIA

Santa Coloma bonificarà al cent per cent la taxa de terrasses i terrasses cobertes

L'ajuntament també ha anunciat que als establiments als que se'ls hagi cobrat ja l'esmentada taxa «se'ls tornarà d'ofici»

A causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia, alguns restauradors de la ciutat havien denunciat el cobrament d'aquest impost

bar-cerrado

bar-cerrado

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha anunciat que bonificarà al cent per cent la taxa que els establiments de restauració paguen per la instal·lació de terrasses i terrasses cobertes a la via pública per «augmentar la seva col·laboració amb aquest important sector econòmic de la ciutat». Així, ha explicat que als establiments que els hagin cobrat ja l’esmentada taxa de terrasses i terrasses cobertes «se’ls tornarà d’ofici».

Alguns restauradors de la ciutat havien denunciat el cobrament d’aquesta taxa tenint en compte que, arran de l’augment de casos de Covid-19, el Govern va decretar el tancament dels bars –a excepció de fer menjar per emportar– i que ja es van mantenir sense activitat durant la primera onada de la pandèmia. «No sé què us sembla als altres, però crec que hauríem d’anar tots a protestar o negar-nos a pagar. Jo ja estic al límit», protestava aquest matí una restauradora colomenca en un grup de Facebook de la ciutat.

El juliol passat es va aprovar en ple, per consens dels quatre grups polítics que formen el consistori, aplicar un descompte del 50 % a la taxa de terrasses i terrasses cobertes dels establiments d’hostaleria. A aquest descompte, es va afegir l’acord de reduir de manera proporcional la taxa de residus pels dies que aquests establiments havien estat tancats per l’estat d’alarma.

Posteriorment, es va portar a terme l’obertura, però amb restriccions a les superfícies de les terrasses i en els aforaments interiors. Així, el repunt de contagis de Covid-19 amb el començament de la tardor ha portat les autoritats sanitàries a decretar un nou tancament. Des de l’ajuntament admeten que aquest segon tancament «ha suposat un cop dur al desenvolupament de l’activitat comercial i de restauració, que ha afectat especialment als llocs de treball i ha situat els negocis en una situació de molta tensió a causa de la caiguda dels seus ingressos» i que, per aquests motius, l’ajuntament ha decidit bonificar al cent per cent la taxa de terrasses i terrasses cobertes.

Més mesures

En paral·lel, l’ajuntament assenyala que està «ultimant una línia d’ajuts per a la resta d’establiments d’hostaleria i restauració que no disposen de terrasses per a la seva activitat».

Notícies relacionades

En aquesta línia està previst incloure ajuts a fons perdut per als establiments comercials que havien estat tancats i per a les activitats de serveis, especialment per les que la nova resolució ha obligat a tancar, com els centres d’estètica, les escoles de ball o les acadèmies de teatre.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA