CONDICIONADA PER LA COVID

Santa Coloma presenta una exposició virtual sobre la seva festa major d'estiu

Els documents que componen la mostra són aportacions d'entitats o particulars i fruit de la investigació

csm tballdovina 1 8b401679e4

csm tballdovina 1 8b401679e4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d’aquest divendres 4 de setembre, el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet presenta una exposició ‘online’ sobre la festa major d’estiu de Santa Coloma, «la festa de retrobament dels colomencs després de les vacances i que dona entrada a un nou curs», apunten des de l’Ajuntament.

La mostra s’introdueix en l’aparició i la història d’aquesta festa i està estructurada en tres blocs: les primeres festes majors d’estiu, la festa major durant el franquisme i la recuperació de la festa major per a tothom.

A continuació presenta els programes de festa major de cada any, les portades i els actes que s’hi van celebrar, que es complementen amb algunes fotografies i vídeos que ens permeten, en el seu conjunt, endinsar-nos en més de cent anys de festes.

Condicionada per la pandèmia

Tots aquests documents, conservats la majoria al fons del museu, són aportacions d’entitats o particulars i fruit de la investigació que aquest any es posen a l’abast de la ciutadania virtualment a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Notícies relacionades

«D’entre aquests documents té una rellevància especial el llegat de programes de festa major del folklorista local Joan Pairó, que ha permès fer aquesta exposició», expliquen des del consistori colomenc.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA