L'Esperit Sant de Santa Coloma formarà metges residents de Medicina Familiar

La incorporació d'aquests futurs especialistes és fruit d'un acord entre el centre colomenc i la Udaceba

Des de l'hospital expliquen que ja fa més de 15 anys que la FHES ofereix formació sanitària especialitzada a metges de família

exterior urgencies fhes lr 1588672062 700

exterior urgencies fhes lr 1588672062 700

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet acollirà aquest curs metges residents de Medicina Familiar i Comunitària provinents dels Equips d’Atenció Primària autogestionats de Catalunya, els anomenats ACEBA, ubicats principalment a la ciutat de Barcelona.

Aquests futurs doctors tindran l’opció d’escollir la FHES com a centre hospitalari per instruir-se en les especialitats de Diagnòstic per la Imatge, Cardiologia, Otorrinolaringologia, Oftalmologia, Obstetrícia i Urgències.

Des del centre hospitalari expliquen que ja fa més de 15 anys que la FHES ofereix formació sanitària especialitzada a metges de família. Així, des del 2005 és hospital de referència de la Unitat Docent Unitat Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Metropolitana Nord, de l’Institut Català de la Salut, a la que corresponen els centres d’atenció primària de Santa Coloma de Gramenet.

«Gràcies al nou acord amb la Unitat Docent de l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa (Udaceba), la FHES amplia el seu àmbit geogràfic fins a la capital catalana i suma un nou aliat estratègic a l’àrea de la docència», remarquen des de l’hospital.

«Molt positiu»

El cap d’estudis de la FHES, el Dr. Javier Sobrino, assegura que «el fet de tenir persones en formació és molt positiu per a l’organització en tots els nivells. Per als facultatius i les infermeres ensenyar suposa un estímul constant i fa que no baixin la guàrdia».

Notícies relacionades

L’impuls de les aliances i sinergies en l’àmbit del coneixement és una de les línies del Pla Estratègic 2017-2021 de l’Esperit Sant. Una aposta que l’organització va materialitzar l’any passat amb la creació de l’Àrea del Coneixement, que integra la docència i la investigació de la institució.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA