COMBATRE LA PANDÈMIA

Vergés celebra l'estabilització de la Covid-19 i defensa els cribratges massius per «doblegar la corba»

A Santa Coloma de Gramenet la taxa de reproducció passa d'1,24 a 0,85 en una setmana

«Estem girant tendències, però el nombre de casos continua sent alt», adverteix la consellera

parlon-verges

parlon-verges

2
Es llegeix en minuts
ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat l’estabilització de la pandèmia després que hagin baixat de nou el nombre de contagis diaris, i ha defensat la importància de fer cribratges massius per arribar a «doblegar la corba». «No només ens serveix estabilitzar l’epidèmia, sinó que hem de tenir capacitat de reduir», ha remarcat la consellera, apuntant que la mobilitat actual de la gent en ple mes d’agost fa que el control de la malaltia sigui «de molt difícil gestió».

Vergés ha destacat l’exemple de Santa Coloma, on s’estan fent PCR massius i la taxa de reproducció ha passat d’1,24 a 0,85 en una setmana. Així, la consellera ha confirmat que els pròxims cribratges generals es faran al barri de Torre Baró i la zona de Besòs de Barcelona.

En una visita als tests massius del CAP Llatí de Santa Coloma de Gramenet, Vergés ha demanat no centrar l’atenció en la situació diària de la pandèmia, sinó en l’evolució que està mostrant la malaltia. «Cal actuar al més aviat possible, ser proactius, abaixar les taxes de reproducció amb l’objectiu d’abaixar la incidència, d’acabar doblegant corbes i anar cap a una tendència decreixent», ha remarcat, defensant l’eficàcia dels PCR massius fets al Vallès, Vilafranca i Santa Coloma.

1.500 PCR entre dilluns i dimecres

En aquest sentit, ha destacat que els cribratges generals de les últimes setmanes estan permetent recollir nombroses dades de casos positius de Covid-19 asimptomàtics, «que difícilment es podrien trobar si no es recorren les cadenes de transmissió». «És una cursa de fons que preveiem mantenir moltes setmanes», ha afegit la consellera’

En el cas dels dispositius desplegats als barris Llatí i Fondo de Santa Coloma de Gramenet, des de dilluns a la tarda i fins aquest dimecres a primera hora s’havien fet 1.500 PCR amb una incidència de positius de l’1,5%. La crida es focalitza en uns carrers concrets on Salut havia constatat diferents brots de Covid-19 i es demana a prop de 15.000 veïns que s’acostin a fer-se la prova –4.900 a Llatí i 8.000 a Fondo–.

 La previsió del departament és que al llarg d’aquesta setmana es practiquin, aproximadament, 4.500 proves PCR.

La taxa de contagi passa d’1,24 a 0,85

Quant a l’evolució de la taxa de contagi en aquesta ciutat, Vergés ha celebrat que ha passat de l’1,24 la setmana passada a ser de 0,85 actualment. «Estem girant tendències, però el nombre de casos continua sent alt i el risc de rebrot és alt», ha assegurat Vergés, assenyalant de nou el cribratge massiu com a estratègia per fer baixar la incidència del coronavirus.

Notícies relacionades

Al seu torn, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, ha fet una crida a la població a mantenir les mesures de prevenció tot i que els veïns obtinguin un resultat negatiu en la PCR que es facin aquests dies.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA