VINS

La Unió Europea aprova que Santa Coloma s'incorpori a la DO Alella

Així, es dona llum verda a l'ampliació de la zona geogràfica d'aquesta denominació d'origen

vino

vino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unió Europea va aprovar al juliol la incorporació de Santa Coloma de Gramenet i la Vinya d’en Sabater a la zona geogràfica de la DO Alella. D’aquesta manera, l’organisme comunitari atén així la petició de l’ajuntament que des del 2016 demanava ampliar l’abast territorial d’aquesta denominació d’origen.

«La inclusió de Santa Coloma en la DO Alella permetrà potenciar l’enoturisme, fomentar el coneixement de l’entorn natural i fer difusió del projecte experimental i de recuperació vitivinícola», expliquen des del consistori.

La Vinya d’en Sabater està inscrita en el registre vitivinícola de Catalunya i té el recolzament, l’assessorament i el seguiment de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Els ceps són de les varietats garnatxa, monastrell, xarel·lo i picapoll, i es practica un cultiu tradicional i ecològic.

Presentació del vi

Aquesta notícia va coincidir amb la presentació del vi de la verema del 2019, que es va retardar a causa de la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19.

Notícies relacionades

Del raïm premsat es van obtenir 322 litres de vi negre i 633 de vi blanc, tot i que des de l’ajuntament recorden que el vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza, i «només serveix de material didàctic per utilitzar als cursos de formació que es realitzen a l’escola de restauració de la ciutat».

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA