AJUNTAMENT

Santa Coloma reprèn el procés d'elaboració del Pla d'Acció Municipal

El consistori ha ajustat els processos participatius per adaptar la recollida d'opinions a les mesures sanitàries

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible seran presents en les polítiques del PAM a través de sis grans eixos

ayto scg

ayto scg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El procés participatiu per a l’elaboració del full de ruta del govern de la ciutat, el Pla d’Acció Municipal (PAM) de Santa Coloma de Gramenet, per aquest mandat (del 2020 al 2023) es va paralitzar a mitjans de març a causa de la pandèmia de la Covid-19 i el decret d’estat d’alarma a tot el país. Gairebé dos mesos després, l’Ajuntament de Santa Coloma ha reprès el procés d’elaboració del PAM.

El consistori ha iniciat aquest juny la recollida d’opinions que conformaran el contingut del PAM de l’etapa 2020-2023. Malgrat el canvi en el sistema d’opinar que genera la crisi sanitària, el govern municipal anima els veïns de Santa Coloma a «fer arribar els seus suggeriments i expressar les seves prioritats i desitjos perquè la nostra ciutat continuï avançant en els pròxims anys».

Es pot participar de dues maneres diferents, però complementàries. La primera és assistint als grups de treball telemàtics, en què es repassa les accions previstes en els diferents àmbits del govern municipal. La segona és responent a l’enquesta de priorització o explicant els seus suggeriments.

«Aquest és un procés que hem hagut d’adaptar a la situació complexa que estem vivint, per fer front a les conseqüències socials i econòmiques per la dura pandèmia del coronavirus», assenyala l’alcaldessa Núria Parlon.

Un PAM basat en els ODS

A través de l’Agenda 2030, les Nacions Unides van adoptar un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que els governs i les administracions de tots els àmbits estaven cridats a aplicar per aconseguir la sostenibilitat del planeta i les persones que hi viuen.

Notícies relacionades

Així, els 17 ODS seran presents en les polítiques del PAM a través de sis eixos principals que «englobaran tots els altres»: Reducció de les desigualtats, igualtat de gènere, educació de qualitat, acció climàtica, ciutats i comunitats sostenibles i aliances.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA