CORONAVIRUS

L'Esperit Sant de Santa Coloma ja no té cap professional positiu en coronavirus

En total, 94 persones de la plantilla de l'hospital han sigut diagnosticades amb Covid-19, totes ja recuperades

hospital esperit sant coronavirus urgencies 2 1588919948 700

hospital esperit sant coronavirus urgencies 2 1588919948 700

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé dos mesos després que es detectés el primer cas positiu en coronavirus entre els professionals de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet, a data d’avui, divendres 8 de maig, el centre no té cap persona de la plantilla amb el virus actiu. Des de l’inici de la pandèmia, s’ha diagnosticat amb Covid-19 94 treballadors, que ja s’han recuperat de la malaltia i, en gran part, s’han reincorporat a la feina.

A fi de fer el seguiment als professionals ja diagnosticats i a aquells amb possibles símptomes de la Covid-19, a la FHES han realitzat fins a 584 tests PCR a 338 treballadors. Durant tot el període, el màxim nombre diari de professionals aïllats i que, per tant, han estat de baixa ha sigut de 57.

La corba de casos infectats entre els professionals de l’Esperit Sant ha seguit la mateixa tendència que la de la població general, arribant al seu punt màxim la setmana del 23 de març, en el moment àlgid de la pandèmia. Un mes després, el 22 d’abril, la FHES va detectar l’últim treballador positiu.

«Intens seguiment»

Notícies relacionades

Des de la Unitat de Salut Laboral s’ha realitzat un «intens seguiment de tots els casos», des que presentaven símptomes fins que rebien l’alta mèdica i laboral. «Aquest conscienciós treball ha permès agilitar la ràpida reincorporació dels professionals en el seu lloc de treball una vegada passada la malaltia», assenyalen des del centre hospitalari.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA