COVID-19

L'Esperit Sant de Santa Coloma passa de 223 a 12 ingressats per coronavirus

L'hospital ha atès un total de 812 pacients amb Covid-19 des de l'inici de la pandèmia

Al centre hospitalari han mort gairebé un centenar de persones a causa del virus

exteriors 1

exteriors 1

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Les últimes xifres que ha fet públiques l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet denoten una dràstica reducció en el nombre de pacients ingressats amb coronavirus. Ara, el centre colomenc tan sols té 12 persones ingressades per Covid-19; el pic màxim va ser de 223 pacients alhora.

Segons indiquen des de l’Esperit Sant, des de l’arribada del coronavirus fins aquest dimecres 29 d’abril, han atès un total de 812 pacients amb Covid-19. D’altra banda, les xifres de l’hospital també mostren que han mort 99 persones per aquesta malaltia entre el març i l’abril; la majoria de les quals eren veïnes de Santa Coloma, segons apunten des del centre hospitalari.

La disminució d’infeccions a l’Hospital Esperit Sant permetrà que el centre recuperi de forma progressiva les funcions que es van haver de suspendre o derivar a altres hospitals durant les primeres setmanes de la pandèmia.

Recuperació de les urgències ginecològiques

Amb l’objectiu d’alliberar espais i allunyar les dones embarassades del virus, el 26 de març l’Esperit Sant va derivar les urgències ginecològiques i els parts a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Notícies relacionades

A principis d’abril, l’hospital colomenc ja va recuperar les urgències ginecològiques. Pel que respecta als parts, van passar de Sant Joan de Déu a Can Ruti (Badalona), on es continuen atenent. Aquest canvi va ser motivat amb l’objectiu d’acostar el servei a les veïnes colomenques que tinguessin previst donar a llum i es va poder realitzar gràcies a la també reducció de pacients amb coronavirus a Can Ruti.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA