AFRONTAR LA PANDÈMIA

Els parts programats a l'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma s'atendran a Can Ruti

Es van derivar fa un mes a Sant Joan de Déu a causa de la Covid-19

exteriors 1

exteriors 1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després que a finals de març la Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet derivés els parts a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per allunyar-los del coronavirus, el centre colomenc els aproxima ara al territori i s’atendran a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti).

La redistribució d’equips professionals i espais estructurals al Germans Trias per la disminució de pacients amb la Covid-19 permet a l’hospital badaloní assumir ara aquesta activitat, «amb els avantatges que suposa la proximitat territorial per a les pacients», comenten des de la FHES.

La FHES va deixar d’atendre els parts per «preservar la salut de les dones que han de donar a llum durant la pandèmia». Amb el trasllat també es buscava alliberar recursos per destinar-los al tractament de pacients amb la Covid-19.

Recuperació de serveis

La disminució de les infeccions per coronavirus de les últimes setmanes permetrà que l’Hospital de l’Esperit Sant vagi recuperant, a poc a poc, la seva activitat habitual. A principis d’abril, la FHES ja va recuperar les urgències ginecològiques, que també havien sigut derivades a Sant Joan de Déu.

Notícies relacionades

Més endavant, reprendrà l’atenció als parts i les usuàries podran tornar a donar a llum al centre.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA