CONSEQÜÈNCIES DEL CORONAVIRUS

Santa Coloma ofereix una ajuda de 400 euros als veïns a l'espera de la prestació d'atur

Els que la percebin hauran de tornar l'ajuda una vegada es regularitzi el cobrament de la prestació d'atur

ayto scg

ayto scg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d’aquest dilluns, 20 d’abril, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat a disposició dels veïns del municipi afectats per ertos i eros una ajuda de 400 euros. Aquesta ajuda va dirigida a aquelles persones que estan patint un retard en el cobrament de les prestacions d’atur vinculades a expedients de regulació d’ocupació temporals o permanents.

Segons indiquen des del consistori, l’ajuda té un caràcter reintegrable, és a dir, que l’ajuntament avança els diners, i les persones que ho sol·licitin els hauran de tornar una vegada arribin les prestacions d’atur.

L’allau d’expedients de regulació presentats per les empreses per suspendre els contractes de treball mentre dura el confinament ha provocat que les prestacions no arribin en la data prevista. «Això ha significat que, a mesura que passen els dies, moltes famílies treballadores estiguin en risc de no cobrir necessitats bàsiques», assenyalen des de l’ajuntament.

En dos terminis

Amb l’objectiu «de proveir de recursos econòmics les famílies treballadores afectades per la cobertura de les necessitats bàsiques», l’Ajuntament de Santa Coloma concedirà aquesta prestació de 400 euros, «reintegrables en dos terminis posteriors al cobrament regularitzat de la prestació d’atur». Inicialment, s’ha pressupostat una partida de 284.800 euros per a aquesta nova ajuda.

Notícies relacionades

Es requereixen tres requisits per poder sol·licitar-la: estar empadronat a Santa Coloma; estar inclòs en un erto o ero, no haver iniciat l’ingrés, en la data de la sol·licitud, de les prestacions corresponents per atur total o parcial. La sol·licitud de l’ajuda es pot fer de manera presencial o telemàtica.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA