nous reptes urbans

Santa Coloma, seleccionada com a Bona Pràctica de Planificació Urbana per la Diputació de Barcelona

En concret, es destaca el projecte EDUSI, promogut per l'ajuntament colomenc, que aposta per la sostenibilitat i la participació ciutadana, a través d'un enfocament transversal

csm planificacion-urbana-integral-europa paisaje-transversal-libro-diba-01 128f4ad34f

csm planificacion-urbana-integral-europa paisaje-transversal-libro-diba-01 128f4ad34f

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Diputació de Barcelona, a través de la seu Oficina d’Europa i Estratègia Internacional, publica ‘Planificació urbana integral. Aprenent d’Europa’. Es tracta d’un manual perquè els ajuntaments de ciutats petites i mitjanes puguin estar més ben preparats per als reptes urbans de la pròxima dècada i el nou període de finançament europeu 2021-2027. 

El llibre ha sigut elaborat per Paisatge Transversal, una empresa especialitzada en planificació urbana integral. I el projecte EDUSI de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet és una de les Bones Pràctiques de desenvolupament urbà sostenible incloses a la publicació.

¿Què és l’EDUSI?

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) permet al municipi accedir a Fons Europeus FEDER de creixement sostenible en el període 2014-2020 per al desenvolupament de projectes de regeneració urbana (cofinançats en un 50%), amb l’objectiu de fer de Santa Coloma una ciutat més intel·ligent, saludable, inclusiva, participativa, eficient, conservadora i protectora del medi ambient i en lluita contra la pobresa i per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

’Planificació urbana integral. Aprenent d’Europa’

La publicació de la Diputació de Barcelona està basada en l’experiència dels principals programes de desenvolupament sostenible europeus vinculats al període 2014-2020 (URBACT, UIA, i EDUSI). 

D’aquesta manera, el llibre està dividit en tres capítols principals: un d’inicial sobre l’estat de l’art en relació amb la temàtica central i a tota la seva genealogia a nivell internacional i europeu (des de l’Informe Brutland i la Carta d’Alborg fins a l’Agenda Urbana Europea, passant per la Carta de Leipzig; dels primers URBAN fins als actuals programes de finançament vinculats al desenvolupament urbà sostenible i integrat); un capítol central sobre una Caixa d’Eines sobre com desenvolupar pas a pas una planificació estratègica i integral als municipis; i, finalment, un capítol de Bones Pràctiques vinculades als programes EDUSI, URBACT i les Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) en el qual els municipis són protagonistes.

Notícies relacionades

Dins de l’apartat de Bones Pràctiques s’ha inclòs el projecte EDUSI promogut per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, del qual es destaca la seva aposta per la sostenibilitat i la participació ciutadana, a través d’un enfocament transversal.

Més notícies de Santa Coloma