augment del cabal

El temporal 'Gloria' deixa a Santa Coloma una espectacular crescuda del riu Besòs i inunda el parc fluvial

Segueix activat el Pla d'emergència municipal a la ciutat colomenca pel temporal de vent i pluja dels últims dies

L'Ajuntament està treballant per reparar el centenar d'incidències registrades i els desperfectes en la via pública

csm  nh 8441 9b2154244f

csm nh 8441 9b2154244f

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les intenses pluges i el fort vent que han fuetejat durant els últims dies l’àrea metropolitana de Barcelona i altres punts de Catalunya han provocat centenars d’incidències a la via pública i en vivendes particulars a Santa Coloma de Gramenet. «Afortunadament no s’han produït danys personals», informa l’Ajuntament colomenc. 

[Seguiu l’última hora del temporal ‘Gloria’, en directe].

La nit de dilluns passat, el consistori va activar el Pla d’emergència municipal en la fase de prealerta pel temporal i va posar en marxa la coordinació entre els diversos serveis de seguretat i emergències per atendre amb rapidesa les incidències. No obstant, dimarts, es va elevar el Pla en la fase d’alerta a causa del desmesurat creixement del cabal del riu Besòs, que va inundar els marges del parc fluvial.

Incidències destacades

Aquest dijous 23 de gener, bombers, policia local, mossos d’esquadra, voluntaris de protecció civil, plans d’ocupació i les brigades de via pública, jardineria i neteja continuen treballant conjuntament per anar pal·liant els efectes que ha deixat el temporal ‘Gloria’ i recuperar com més aviat millor la normalitat a la ciutat.

Entre les incidències que s’han produït, destaquen la caiguda d’alguns arbres, senyals de circulació i altres elements del mobiliari urbà a causa del vent. En alguns casos, aquestes situacions han obligat al tancament puntual d’alguns carrers, com a mesura preventiva d’accidents. També s’han produït despreniments en façanes d’edificis i filtracions d’aigua. 

El Besòs, inundat

Una de les afectacions de la borrasca ‘Gloria’ més destacades a la ciutat colomenca ha sigut el gran augment del cabal del riu al Parc Fluvial del Besòs, tancat preventivament des de dilluns, i que aquesta setmana ha arribat a cobrir les dues vores d’ús públic. Dimarts, l’ajuntament va elevar en fase d’alerta el Pla d’emergència municipal i va tancar tots els accessos al parc.

Notícies relacionades

Així mateix, el consistori colomenc alerta que continua sent necessari mantenir la prudència i no realitzar comportaments de risc fins que finalitzi aquest episodi meteorològic. 

Més notícies de Santa Coloma