«SANTAKO NO CALLA!»

Santa Coloma commemora el 25-N amb la presentació del protocol per a un espai públic lliure de violències masclistes i LGTBI-fòbiques

L'esdeveniment es farà a les 19 hores, al Centre d'Art Can Sisteré, i s'emmarca dins de la quinzena d'activitats per sensibilitzar contra el masclisme, durant el mes de novembre i desembre

csm 93a2245b-2edb-4f6d-9622-7323c5d13046 dd8acf6834

csm 93a2245b-2edb-4f6d-9622-7323c5d13046 dd8acf6834

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sota el lema «Santako no calla! Volem una ciutat lliure de violències masclistes!»,la ciutat colomenca s’ha mobilitzat durant tot el mes de novembre per convertir-se en una ciutat «lliure de violències masclistes». 

Aquest dilluns 25 –Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones–, a les 19 hores, al Centre d’Art Can Sisteré, es presentarà el «Protocol per a un espai públic de lleure i dia festiu lliure de violències masclistes i LGTBI-fòbiques», una de les iniciatives destacades del programa, que té com a objectiu potenciar Santa Coloma com una ciutat compromesa, segura i feminista.

I és que l’ajuntament i diferents entitats membres del Consell Municipal de les Dones han organitzat l’esmentat programa feminista que inclou una quinzena d’activitats per sensibilitzar contra la violència masclista, durant el mes de novembre i fins al 3 de desembre. 

Segons el consistori, aquesta nova edició del 25-N vol tornar a evidenciar que es tracta d’«una violència de caràcter específic i estructural, que té per objectiu controlar a les dones i acabar amb la seva llibertat». També es posarà el focus en les respostes que s’estan articulant davant aquesta violència.

Contra els feminicidis

El programa feminista es va inaugurar dimarts passat 5 novembre, amb la concentració mensual que es fa cada primer dimarts de mes, a les 20 hores, a la plaça de la Vila, per denunciar els feminicidis. En aquestes trobades es llegeix el nom de totes les dones assassinades, i es fa un petit recorregut per la ciutat per donar visibilitat a l’acte.

Moció contra les violències masclistes

El 2018 va marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista, després d’un 8 de març en què les dones del món van protagonitzar una mobilització global. Va ser en aquest context que el ple municipal colomenc va dur a terme a l’octubre la moció amb motiu del 25-N contra les violències masclistes. 

Notícies relacionades

En la moció, s’hi instava el Congrés a dotar al Pacte d’Estat contra la violència de gènere dels recursos pressupostaris necessaris, així com crear una llei abolicionista que penalitzi proxenetes i puters, i a impulsar les mesures necessàries per combatre les formes de violència estructural com, per exemple, la feminització de la pobresa.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Masclisme