ART INCLUSIU

El FITI torna a Santa Coloma per «revolucionar» les arts escèniques

Dijous, 7 de novembre, arrenca el festival amb quatre companyies d'artistes amb diversitat funcional que es proposen trencar els prejudicis i barreres del públic assistent

L'esdeveniment torna al Teatre Sagarra fins al 10 de novembre amb un cartell que inclou projeccions de cine, accions de carrer, cercaviles, debats, xerrades i taules rodones

fiti

fiti

1
Es llegeix en minuts

El Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI) arrenca aquest dijous la seva 11a edició amb quatre companyies d’artistes amb diversitat funcional que es proposen revolucionar les arts escèniques i trencar els prejudicis i barreres del públic assistent.

Sota el títol Fem Inclusió - Fem Revolució , el festival torna al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet entre el 7 i el 10 de novembre amb un cartell que inclou projeccions de cine, accions de carrer, cercaviles, debats, xerrades i taules rodones.

L’objectiu és, segons un comunicat de l’organització, «forçar a obrir les mirades» i brindar l’oportunitat de «viure una experiència cultural protagonitzada per persones amb capacitats diferents».

«L’art és el nostre esglaó per a aquesta revolució i les arts escèniques, el vehicle cap a la visibilitat i la veritable inclusió», asseguren els promotors.

Amb la majoria d’activitats gratis, el programa arrencarà dijous amb ‘¿De quin color volem el mar?’, una obra interpretada per la companyia Els Dofins de la Garriga (Barcelona), que convida a reflexionar sobre la realitat del nostre planeta i a la qual seguirà, hores després, la pel·lícula ‘Campeones’, de Javier Fesser.

Divendres serà el torn de ‘¿Qui ets?’, un relat teatralitzat escrit pel periodista Màrius Serra, amb direcció de Joan Arqué, que ajuda a donar visibilitat a les persones «quietes», sovint considerades «invisibles».

Un altre dels plats forts del cartell serà «Rebel·lió a la granja», una peça interpretada per la companyia colomenca Alquimistes Teatre, amfitriona del FITI, i adaptada de l’obra homònima de George Orwell, que gira al voltant de l’explotació, la perversió del poder polític i la necessitat de conservar valors de llibertat i igualtat.

Notícies relacionades

De fet, aquest mateix espectacle es tornarà a escenificar el 2 de desembre amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat en una sessió dedicada a institucions educatives i entitats locals.

L’últim dia del festival serà la companyia Danza Mobile, referent en la dansa contemporània inclusiva, l’encarregada de presentar ‘Society (políticamente incorrectos)’, una peça en la qual cinc intèrprets busquen definir-se com a «humanes diferents i úniques» en contraposició a «objectes sexuals, categories o rols».