DEL 30 D'AGOST AL 2 DE SETEMBRE

La Festa Major de Santa Coloma de Gramenet arrenca aquest divendres amb més de 100 activitats

Les exposicions del Museu Torre Balldovina i del Centre d'Art Can Sisteré, el Corretapa, les Fires d'Entitats i Atraccions al parc de Can Zam, el cine a l'aire lliure i la trobada castellera són algunes de les propostes

cartellfme2019

cartellfme2019

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major d’estiu de Santa Coloma de Gramenet, l’esdeveniment anual més popular d’aquesta ciutat, tindrà lloc els pròxims dies 30 i 31 d’agost i 1 i 2 de setembre. 

A més dels concerts de la cantant Rosario, el grup Sweet California i l’esdeveniment Nos Ponemos Flamencas com a plats forts, i el pregó del ‘dj’ i productor colomenc Albert Nevé, la Festa Major d’Estiu comptarà amb múltiples propostes per a tots els públics.

Exposicions

Quant a les activitats culturals, destaca l’exposició del Museu Torre Balldovina "En portada. 100 anys de premsa a Santa Coloma de Gramenet (1919-2019)" al complir-se el centenari de la primera publicació periodística. 

L’exposició, de la qual és comissari el periodista colomenc Pere Ferreres, fa un repàs de la premsa de l’últim segle a la ciutat, donant especialment protagonisme a la revista ‘Grama’, que commemora el 50è aniversari de l’aparició del primer número (1969 -2019), i a la publicació municipal l’Ajuntament Informa, que celebra els 40 anys de publicació ininterrompuda (1979 fins al 2019).

També tindrà lloc la inauguració de la sisena edició de la biennal d’art local en el Centre d’Art Can Sisteré (dia 31, a les 13 hores), titulada ‘Zeitgeist/Esperit del temps’. 

La mostra, comissariada pel crític d’art Jordi Garrido, vol fomentar la creació artística i la seva interacció amb la ciutat. Gira entorn de la relació que establim com a espècie amb la nostra condició temporal i el caràcter del present en què vivim. Els artistes han treballat amb gran diversitat d’aproximacions conceptuals, expressives i de mitjans: escultura, fotografia, pintura, orfebreria, instal·lació o gravat.

Activitats culturals

Al Teatre Sagarra torna Sergi Fernández, ‘el Monaguillo’ (dia 31, a les 21 hores), que està a punt de celebrar 20 anys als escenaris. Allà donarà curs als seus millors monòlegs, l’antologia de les seves divertides reflexions, i fins i tot un passeig per la seva infància amb les pel·lícules que més l’han marcat.

Tampoc faltarà el festival de música independent FISC Sintonitzza, al parc Europa, els populars Corretapa, les Fires d’Entitats i Atraccions al parc de Can Zam, el cine a l’aire lliure, la trobada castellera, la XXV Trobada de Gegants, les audicions de sardanes i els àpats populars. 

Quant a les activitats esportives destaquen, entre d’altres, la Park Flayer o exhibició d’aeromodelisme (dia 1, a les 10 hores), que inclou un taller concurs per a nens de 4 a 10 anys, i la cursa ciclista de veterans (dia 1, a les 9 hores).

Notícies relacionades

En aquest sentit, les entitats locals de cultura tradicional, socials i esportives han tingut un paper essencial en l’organització d’activitats, algunes de les quals són icòniques, com el festeig inaugural –hi participen tots els grups de la tradició popular– i el correfoc. I és que les associacions colomenques formen part activa de la Comissió Municipal de Festes.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Festes