CULTURA FEMINISTA

La Festa Major d'Estiu de Santa Coloma de Gramenet reivindica la presència femenina en l'àmbit musical

La celebració comptarà amb la cantant Rosario, el grup Sweet California i l'espectacle «Nos ponemos flamencas» com a plats forts

Les festes tindran cinc Punts Lila d'informació contra les violències sexistes i la LGTBIfòbia als principals escenaris

cartellfme2019

cartellfme2019

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major d’estiu de Santa Coloma de Gramenet, l’esdeveniment anual més popular d’aquesta ciutat, tindrà lloc els dies 30 i 31 d’agost i 1 i 2 de setembre. 

La programació d’actes prevista és molt variada, amb 109 propostes lúdiques, familiars, musicals, culturals i esportives, dirigides a tots els públics. 

Hi destaquen grans noms de la música i l’escena, com la cantant Rosario, el grup juvenil Sweet California o Soleá Morente, amb el seu flamenc-fusió, o el DJ colomenc Albert Neve, el pregoner d’aquest any.

Rosario actuarà dilluns dia 2, a les 11 de la nit, rere els focs artificials, en un gran final de festa a la plaça de la Vila. La popular cantant, amb 25 anys de trajectòria, és una artista fonamental per entendre la barreja de pop, flamenc, rumba, funk i ritmes llatins de l’últim quart de segle.

Per l’escenari de la plaça de la Vila també passarà el grup Sweet California, el dia 31 a les 22.30 hores, la banda juvenil de pop femení amb més èxit del moment. Un concert inclòs dins de la seva nova gira Origen, per presentar l’últim àlbum que porta el mateix nom.

La festa continuarà amb els ‘dj’ de Los 40 on tour, que oferiran una sessió plena dels hits del pop més actuals i Albert Neve, que torna a casa després de recórrer els millors clubs i festivals dels cinc continents, com el Tomorrowland.

“Nos ponemos flamencas”

Aquest any s’ha programat un nou esdeveniment, “Nos ponemos flamencas”, que tindrà lloc dissabte a les 20 hores al Mas Fonollar, i comptarà amb un planter d’artistes femenines encapçalats per Soleá Morente i Cathy Claret. 

Aquesta proposta musical, emmarcada dins del projecte de La CIBA, pretén impulsar i visibilitzar el talent femení. Una acció musical de base flamenca, que transita per diferents estils com el bolero, el tango, el pop i l’electrònica, i que també comptarà amb la presència d’artistes locals com De la Carmela o Miriam Romero, totes dues reconegudes al món del flamenc.

Civisme i punts lila

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha fet una crida especial a l’ús cívic i responsable de l’espai públic i el tracte respectuós amb les persones: “Com ja és habitual, els Punts Lila d’atenció i prevenció de les violències sexistes, els cossos policials, la seguretat privada i els serveis d’assistència sanitària us estaran atenent i ajudant-nos, en un esdeveniment que espero que disfrutin amb responsabilitat, bona convivència i orgull de pertinença”, ha expressat, a través d’un comunicat del consistori.

Notícies relacionades

Els Punts Lila d’informació, amb detalls sobre els protocols de resposta a les violències sexistes i la LGTBIfòbia, estaran en les següents ubicacions: Plaça de la Vila, plaça del Rellotge, parc Europa, Can Zam i també hi haurà un Punt Lila itinerant.

Més notícies de Santa Coloma