PRÒXIMES ESTRENES TEATRALS

Inclusió social, titelles i comèdia a la nova programació teatral de tardor de Santa Coloma de Gramenet

L'obra portuguesa 'Os Bonecos de Santo Aleixo', l'expressió corporal d'Inés Pasic, i la representació premiada 'L'escriptori', entre les estrenes destacades de les gairebé 30 pròximes funcions del Teatre Sagarra

csm imatge fulla teatre-2 07bd69cd2b

csm imatge fulla teatre-2 07bd69cd2b

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Titelles, teatre visual i d’objectes, obres de denúncia social, espectacles inclusius, comèdies. Tot això i molt més en el pròxim cicle teatral del Teatre Sagarra, que s’estrenarà per la Festa Major i s’allargarà fins al Nadal.

A les actuacions de personatges tan coneguts com El Monaguillo, que actuarà a la Festa Major, s’hi afegiran experiències intenses com la dels titelles de Santo Aleixo, que posaran en escena l’acte sacramental de la ciutat d’Évora. Tot això, en una programació molt variada, composta per gairebé trenta funcions.

Cicle de tardor

A la tardor, dues fites tradicionals tornaran al Teatre Sagarra: l’IF Barcelona i el FITI. 

D’una banda, el Festival Imatge i Forma Barcelona (IF) és una recerca escènica del teatre visual i d’objectes, que aportarà en exclusiva dues joies de petit format: l’actuació d’Os Bonecos de Santo Alexio del Centro Dramático de Évora, una de les expressions artístiques més apreciades a Portugal, que va néixer en un llogarret del Retardo el 1798; i la representació de figures, a través del llenguatge del cos, de l’actriu bosniana Inés Pasic. 

D’altra banda, també destaca l’onzena edició delFestival de Teatre Integratiu (FITI), una vivència inclusiva del col·lectiu Alquimistes, organitzadors de la mostra. El cartell del FITI l’ha fet el dibuixant Miguel Gallardo, pare del personatge de còmic Makoki.

Amb el lema “fem inclusió, fem revolució”, hi haurà, entre d’altres, l’obra ‘¿Qui ets?’ la història de Llullu, el fill de l’escriptor Màrius Serra, nascut amb paràlisi cerebral. 

En l’àmbit del teatre social, cal remarcar l’espectacle col·lectiu Arma de construcció massiva, una reflexió sobre l’educació familiar en un entorn d’imatges, mitjans i xarxes, així com ‘El metge de Lampedusa’, adaptació del llibre ‘Lacrime di sale’, que narra el drama de les persones refugiades i les vivències del doctor Pietro Bartolo, l’únic metge permanent a l’illa italiana. 

Sagarra Comedy

L’humor tindrà un espai destacat amb els monòlegs del cicle Sagarra Comedy. Sergio Fernández, El Monaguillo, obrirà la temporada, i després vindran els xous de Martita de Graná, David Amor i Txabi Franquesa.

Teatre amb denominació d’origen

Finalment, el Sagarra acollirà la representació d’‘El escriptori’,obra guanyadora a l’apartat de dramatúrgia de la primera edició dels Premis Draps que atorga l’Ajuntament de Santa Coloma. 

Notícies relacionades

El programa es complementa amb altres espectacles que han sigut planificats en col·laboració amb les entitats ciutadanes. Com és habitual, aposta per l’escena local, representada en aquesta ocasió per Grans Veus de Santa Coloma, Clis, Clis, Nyac, Coocoteva, Carro de Baco, l’Àrea Cultural Oriol i actes vinculats al programa “Paraula de Santa Coloma”.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Teatre