CAMPANYA DE SANT JOAN

Més de 1.000 inspeccions i 48 infraccions durant la campanya pirotècnica a Catalunya

La Guàrdia Civil detecta una caseta que venia material pirotècnic a menors i una altra que estava a 20 metres d'instal·lacions de gas

Els agents també van comprovar que una empresa va vendre material a diversos establiments que s'hauria d'haver destruït

d vki3xxuaeekn5

d vki3xxuaeekn5

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Civil va realitzar 1.011 inspeccions i va registrar 48 infraccions durant la campanya pirotècnica a Catalunya.

A Barcelona es va detectar que una caseta venia material pirotècnic a menors d’edat, fins i tot en presència dels agents. 

A Òdena se’n va tancar una altra perquè estava ubicada a menys de 20 metres de dues instal·lacions de gas natural. 

Els agents també van comprovar la possible venda irregular per part d’una empresa barcelonina d’una remesa de material pirotècnic que havia de ser destruïda per ordre d’una providència judicial. 

La Guàrdia Civil alerta que s’han detectat infraccions que comporten un greu risc per a la seguretat dels ciutadans i que són inèdites fins ara.

A la demarcació de Barcelona es van realitzar 695 inspeccions; 105, a Tarragona; 81 van ser a Lleida, i 130 es van fer a Girona. En total es van intervenir 37.848 unitats de material pirotècnic.

De les infraccions registrades, 46 són greus i 2 són lleus. 19 corresponen a Barcelona, 15 a Tarragona, 12 van ser a Lleida i 2 a Girona. També destaquen quatre furgonetes que s’estaven utilitzant com a dipòsit de 28.256 unitats.

Material il·legal

D’altra banda, es va comprovar que una empresa va vendre material que havia de ser destruït a una altra empresa. Els agents van localitzar aquest material en diferents establiments de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Montgat, Malgrat de Mar, Manresa, Castellbisbal i Pallejà. 

Notícies relacionades

La propietària del material ha interposat una denúncia contra la primera per un delicte d’estafa.

Més notícies de Santa Coloma