FULL DE RUTA 2019-2023

El nou cartipàs de Santa Coloma posa èmfasi en la seguretat com a prioritat local

Malgrat haver-hi una tinenta d'alcaldia responsable, l'alcaldessa es reserva la competència sobre aquesta àrea, de la qual depenen els serenos

Per la seva part, les polítiques d'igualtat i LGTBI no tindran una regidoria pròpia però seran "transversals en aquest mandat municipal"

zentauroepp47189603 serenos 3190302132851

zentauroepp47189603 serenos 3190302132851 / Laura Guerrero

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), municipi on el PSC va obtenir majoria absoluta (17 regidors de 27) en les passades eleccions municipals, ha aprovat el nou cartipàs de cara al pròxim mandat. En aquest nou full de ruta,l’àrea de l’Alcaldia de l’Ajuntament es reserva les competències de seguretat i civisme, "que, malgrat tenir una tinenta d’alcaldessa responsable [Lídia Montero], dependran orgànicament de l’alcaldessa", expliquen des del consistori. Així, aquesta àrea incorporarà les polítiques de civisme i el programad’agents cívics nocturnsmés coneguts com a serenos, pioner a Catalunya.

A més de les competències en seguretat, la planificació estratègica i l’enfortiment de l’acció territorial de proximitat, així com les polítiques d’igualtat i LGTBI, que no tindran una regidoria pròpia com demanaven els comuns però que "tindran caràcter transversal en aquest mandat municipal", segons el govern municipal, seran matèries sota la competència d’Alcaldia.

D’aquesta manera, la CIBA –un centre de recursos per a la millora de l’autonomia personal de les dones–, "quedarà sota el lideratge de l’alcaldessa Parlon", segons ha anunciat el consistori colomenc.

Comissionades altruistes a l’àrea de Drets Socials i Educació

En el marc del’àrea de Drets Socials i Educació es pot destacar les polítiques dirigides a les persones grans, que "tindran una especial rellevància al llarg d’aquest mandat municipal”. D’altra banda, es posa èmfasi en el compromís adquirit amb el sector de la discapacitat, incorporant una nova figura de comissionada per a l’impuls de les polítiques de discapacitat.

Les polítiques d’educació són també una aposta, tant quant a “garantir els drets dels nens a una educació de qualitat, com per millorar l’aposta per garantir el bon estat de les instal·lacions escolars de la ciutat”. Les tres persones que desenvoluparan tasques de comissionades de l’Alcaldia ho faran de forma altruista, sense rebre retribució econòmica.

Subàrees dins dels Serveis Territorials

Al’àrea de Serveis Territorials apareixen dues subàrees executives. D’una banda, la subàrea de Vivenda i Energia, a fi de reforçar les polítiques de vivenda i les polítiques d’energia, que "requeriran d’un fort impuls per garantir l’arribada d’un equipament d’aigües termals a la ciutat".

De l’altra, pretenen reforçar-se, amb l’aparició de la subàrea d’Espai Públic i Medi Ambient, les polítiques que tenen a veure amb l’espai públic, com la neteja i el manteniment de la via pública, així com el medi ambient, on es posa especial èmfasi a les accions contra el canvi climàtic i les polítiques de protecció animal.

El futur universitari de la ciutat

L’àrea d’Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència estableix les polítiques d’ocupació i l’emprenedoria, i la relació amb la comunitat universitària. Destaca la incorporació de dos comissionats per a les relacions amb el món universitari.

El nou govern aspira que aquest sigui "el mandat de la posada en marxa de les noves instal·lacions del’antic Hospital de l’Esperit Sant", com a espai per a la formació ocupacional. És l’àrea on també es troba la direcció i l’impuls per a les polítiques de funció pública, que han de permetre avançar en l’administració electrònica, així com els temes d’innovació i transparència, que han de possibilitar un nou salt endavant en qualitat i modernització dels serveis municipals.

Decidir el nou Pla d’Actuació Municipal (PAM)

L’àrea de Participació Ciutadana, Cultura, Esports, Solidaritat i Cooperació reuneix un conjunt de "polítiques vitals" per a la ciutat, com són les que tenen a veure amb la participació ciutadana, el cicle festiu, els esports i la cooperació i la solidaritat, així com la memòria històrica.

Notícies relacionades

Aquesta serà l’àrea encarregada de l’elaboració del PAM i de la gestió dels equipaments de proximitat, com els centres de barri i els centres cívics, el Pompeu Lab i les biblioteques, així com de les instal·lacions esportives.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments