ANTIFEIXISTES ARRESTATS

Detenen quatre persones a Santa Coloma per disturbis durant una manifestació antifeixista celebrada al febrer

Se'ls investiga per presumptes delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones a Santa Coloma de Gramenet per diversos disturbis que hi va haver en una manifestació antifeixista a la ciutat celebrada a començaments de febrer com a rèplica a un acte del Front Nacional Unitari.

Segons fonts policials, la investigació de tots aquests mesos ha fet que s’identifiquessin les quatre persones detingudes aquest dimarts al matí. Se’ls investiga perpresumptes delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat. En paral·lel, dos membres més del col·lectiu antifeixista han rebut aquest dimarts una citació judicial per comparèixer davant del jutge com a investigats pels mateixos disturbis. Un és menor d’edat.

La defensa considera “desproporcionat” l’arrest

La defensa dels detinguts va assegurar que l’arrest és "desproporcionat". En declaracions a l’ACN, l’advocat que els representa va assenyalar que "no hi ha cap element que justifiqui la detenció, ja que els quatre tenen arrelament laboral i familiar, i no es tracta de delictes de gravetat que suposin un motiu suficient per arrestar-los en comptes de citar directament davant del jutge".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha posat com a exemple el cas de les dues persones a qui aquest dimarts el jutge sí que ha enviat una citació, sense que la policia els hagi detingut. Segons l’advocat, els arrestos "només tenen una finalitat repressiva, amb l’objectiu d’atemorir i donar una imatge mediàtica de control sobre la dissidència política".

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA