TRADICIÓ POPULAR

La Flama del Canigó encendrà la revetlla de Sant Joan la matinada del 23 de juny a Santa Coloma

La ciutat rebrà la flama de la mà del Club Ciclista Colomenc, en un acte tradicional organitzat per les entitats del Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Pairó

csm revetlla 36569fb578

csm revetlla 36569fb578

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La matinada del 23 de juny, la Flama del Canigó, símbol de germandat entre els territoris catalans, es recull al cim d’aquesta muntanya del Pirineu i centenars de persones voluntàries la distribueixen per tota Catalunya per encendre les fogueres de Sant Joan. 

Santa Coloma rebrà la flama de la mà del Club Ciclista Colomenc, en un acte tradicional organitzat per les entitats del Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Pairó.

Abans de començar la festa

A partir de les 19 hores, una cercavila, formada pels trabucaires, els castellers, els gegants, el grup de danses Triballcoloma, els laietans i les bruixes de Gramenet, arrencarà des de la plaça Manent fins a la plaça de la Vila, on seran rebuts per la comitiva dels gegants nous i els grallers. 

La colla de draconaires farà sonar una traca, el capgròs Francisquet Plà, que celebra aquest any el seu 30è aniversari, llegirà un manifest, i s’encendrà el peveter, donant així inici a la revetlla de Sant Joan.

Altres revetlles a la ciutat

Notícies relacionades

La festa continuarà als carrers de la ciutat, amb petards a doll, moltes revetlles privades i algunes festes i balls populars, com la del barri de la Guinardera (23.30h, al carrer Milton). 

També hi haurà una revetlla de Sant Joan per a les persones grans alMas Fonollar, a les 22 hores (carrer Sant Jeroni, 1), i una altra al parc de Can Zam (22 h), organitzada, amb la col·laboració de l’ajuntament, per la Plataforma de Defensa de la Serra de la Marina. (Per 5 €, cadira, coca i copa de cava).

Temes:

Sant Joan