EN DIRECTE PER YOUTUBE

L'alcaldessa socialista Núria Parlon renovarà el càrrec al ple de dissabte a Santa Coloma

Els socialistes governaran en solitari perquè no només revaliden sinó que polvoritzen la seva actual majoria absoluta, que passa de 14 a 17 regidors

csm full nou consistori 9ab64177d2

csm full nou consistori 9ab64177d2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte, 15 de juny a les 11 del matí, se celebrarà el ple de constitució del nou Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, moment en què l’alcaldessa socialista en funcions, Núria Parlon, renovarà el seu càrrec.

A diferència d’altres ciutats circumdants, com Barcelona o Badalona, no hi ha sorpreses a la ciutat colomenca, amb la majoria socialista més àmplia de tot Catalunya.

I és que, durant les passades eleccions del 26- M, ja va quedar clar que la ciutat continuaria sent el gran bastió català del PSC després de reforçar la majoria absoluta que ja ostentava, passant de 14 a 17 regidors, i amb un espectacular 50,95% dels vots.

El procediment

Durant l’acte prendran possessió del seu càrrec els 27 regidors que van ser elegits per la ciutadania en les eleccions municipals del passat 26 de maig. 

Segons els resultats d’aquests comicis, el plenari colomenc estarà format per representants de quatre formacions polítiques: 17 regidors del Partit Socialista, quatre de Ciutadans, 3 d’En Comú Podem i 3 d’Esquerra Republicana de Catalunya. La meitat d’aquestes persones entraran a formar part del consistori per primera vegada.

Un cop que totes les persones electes hagin jurat el seu càrrec, procediran a fer una votació secreta per nomenar la persona que serà el pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat per als pròxims quatre anys. Tenint en compte que el PSC, amb Núria Parlon Gil com a cap de llista, va revalidar la majoria absoluta, l’alcaldessa renovarà el seu càrrec. Així mateix, a diferència dels casos de l’Hospitalet i Cornellà, ara per ara Parlon no ha ofert a altres grups d’entrar al govern.

El ple de constitució començarà amb la formació d’una mesa d’edat, integrada pel regidor o regidora més gran i el o la més jove, amb el recolzament del secretari de l’ajuntament. A la mesa també hi haurà l’interventor i el tresorer municipal. Aquestes cinc persones dirigiran la sessió, comprovaran les credencials dels representants electes i declararan que l’ajuntament queda constituït oficialment. Finalment, el ple votarà el nou alcalde.

Seguiment del ple

S’habilitarà una pantalla a les dependències de l’OIAC (ubicada a la planta baixa de l’ajuntament), des d’on es podrà seguir tot l’acte en directe. També es podrà veure el ple per internet, a través d’aquesta pàgina web municipal.

Uns dies més tard, l’alcaldessa de la ciutat convocarà un nou ple que definirà el cartipàs municipal, és a dir, el repartiment de les carteres entre els regidors que formaran govern, així com la designació de les tinences d’alcaldia. En aquesta sessió no hi haurà altres temes a debat.

Notícies relacionades

La primera sessió plenària de la corporació, amb la nova composició de l’equip de govern i dels grups de l’oposició, es farà més endavant, on ja es podran començar a tractar els temes referents al nou mandat polític 2019-2023.

Més notícies de Santa Coloma