CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

Santa Coloma posa en marxa un nou servei de detecció i reducció de la pobresa energètica

El punt d'atenció estarà ubicat a l'Oficina Local de Vivenda, que ja està actuant com a finestreta única per a la demanda d'informació i ajuts vinculats a la vivenda

csm visita oficina pobresa energetica e5c81748fb

csm visita oficina pobresa energetica e5c81748fb

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei de Detecció i Reducció de la Pobresa Energètica és un nou mitjà que l’Ajuntament de Santa Coloma posa en marxa per contribuir a combatre la situació de pobresa energètica que pateixen moltes famílies colomenques. 

El punt d’atenció estarà ubicat a l’Oficina Local de Vivenda, que ja està actuant com a finestreta única per a la demanda d’informació i ajuts vinculats a la vivenda. 

 

En els últims 10 anys l’ajuntament ha detectat un increment de veïns i veïnes amb dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques de consum de gas, aigua i electricitat.

Fins ara els serveis socials municipals han donat recolzament a les famílies en situació de vulnerabilitat per evitar talls en els subministraments de les seves llars, en compliment de la Llei 24/2015. La nova oficina té per objectiuuniversalitzar aquest servei.

El nou Servei de Detecció i Reducció de la Pobresa Energètica es dirigeix a tota la població, però en especial a les persones que pateixen pobresa energètica i en les que tenen algun indicador de vulnerabilitat. En aquest últim grup figuren les persones que tenen dificultats econòmiques i laborals (aturades, amb contractes precaris, amb falta d’ingressos, etc.); les que estan en situació de dependència o que pateixen alguna dificultat sociosanitària que requereix la connexió a aparells elèctrics; les que tenen malalties que podrien estar relacionades o agreujar-se per la pobresa energètica (bronquitis crònica, problemes cardiovasculars, depressió); o les persones que viuen en vivendes en males condicions d’habitabilitat (goteres, humitats).

 

Els objectius generals de la nova oficina seran, doncs, combatre la situació de pobresa energètica, garantir els drets que contempla la legislació vigent quant a l’accés als subministraments bàsics, i millorar l’eficiència de les llars del municipi, posant especial interès en les llars més vulnerables.

El Servei de Detecció i Reducció de la Pobresa Energètica treballarà també en la sensibilització de la població sobre la importància de la millora de l’eficiència en el consum energètic i en la prevenció davant de situacions de pobresa energètica, a través de la coordinació amb altres serveis del territori.

Notícies relacionades

 

Més notícies de Santa Coloma