URBANISME I HABITATGE

El barri de Fondo de Santa Coloma es transformarà amb la posada en marxa de la remodelació de l'Eix Bruc

El projecte dona prioritat als vianants, amb un sistema d'escales mecàniques, i pretén dinamitzar el comerç de la zona

El consistori preveu una promoció de 125 habitatges públics, un nou equipament, dues places i una zona enjardinada

csm eix bruc 123af72b6a

csm eix bruc 123af72b6a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l'espai destinat a fer realitat l'Eix Bruc té com a objectiu dur a terme la reordenació física de l'àrea que hi ha entre els carrers de Sant Pasqual, Pirineus i Circumval·lació.

En termes generals, es tracta d'una operació de transformació urbana per millorar la connexió actual des del Mercat Municipal del Fondo fins al carrer Circumval·lació, pròxim a la ciutat de Badalona, al prolongar el carrer del Bruc i dotar aquest últim carrer d'un sistema d'escales mecàniques per afavorir la mobilitat dels vianants.

125 habitatges públics

El maig del 2017, l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través de l'IMPSOL, van firmar un conveni per promoure un concurs d'idees per rebre i explorar propostes que tinguessin en compte la reducció del pas de vehicles a la zona i l’increment dels espais lliures actuals en paral·lel a la creació d'habitatges públics, introduint-hi un equipament públic i creant-hi espais per a nous usos comercials dinamitzadors en aquest àmbit del barri.

La proposta guanyadora d’aquest concurs ha tingut en compte aquestes finalitats de l'Ajuntament i preveu per a la zona dues noves grans places, que estaran connectades per un equipament i per escales mecàniques, i també destina espais per a la creació d’activitats comercials de diferent format. En concret, el projecte indica que 8.115 m2 seran destinats a 125 habitatges públics; 1.960 m2 a espai comercial; 485 m2 a equipament, i més de 2.000 m2 a zona enjardinada.

Més projectes a Fondo

El Fondo ha estat objecte de diverses operacions urbanístiques. Des del Projecte d'intervenció integral dels set barris fronterers de la Serra d'en Mena (2004), inclòs en la Llei de barris, amb intervencions singulars com l'obertura del carrer del Bruc fins al carrer de la Circumval·lació i l'ordenació del sector del passatge de Sant Pasqual, fins a la nova centralitat urbana que ha creat fa poc el nou Mercat Municipal a prop de la plaça del Rellotge. 

Notícies relacionades

Una altra acció és el pla ‘Renovem els barris’ que consisteix en la renovació de 32 edificis d'habitatges al voltant del carrer Pirineus i la millora de l'entorn urbanitzat de l'espai públic. També està en marxa l'obertura de la plaça d'Alfonso Carlos Comín, que permet connectar els carrers de Valentí Escales i Liszt, amb nous habitatges de protecció oficial de compra i de lloguer.

Santa Coloma

Temes:

Urbanisme