Dia de la Dona

Arrenca la primavera feminista a Santa Coloma de Gramenet

A les 17.00 hores, la ciutadania està convocada a la plaça de la Vila per dirigir-se cap a la manifestació massiva de Barcelona sota el lema 'Juntes som més'

feministes insta

feministes insta

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, Santa Coloma de Gramenet dona el tret de sortida a un conjunt d’iniciatives que conformaran “una primavera feminista”.

Es tracta d’unes jornades que busquen denunciar les desigualtats que pateixen les dones; i que serviran per mostrar la tasca incansable de les entitats colomenques, amb el recolzament de l’Ajuntament, en la lluita per la igualtat de gènere.

Dia de la Dona

Aquest divendres, 8 de març, Dia de la Dona, té lloc l’acte més reivindicatiu: la convocatòria de la segona vaga feminista sota el lema: «Juntes som més».

Durant el matí d’aquest divendres, de 10.00 a 14.00 hores, s’ha habilitat un espai d’atenció perquè les dones amb nens i persones dependents al seu càrrec puguin participar en les activitats convocades pels col·lectius feministes. 

A la plaça de la Vila (11.00), el grup The Sufragettes oferirà una ‘performance’ amb el lema «El 8 de març penja els guants i fes vaga!». A les 12.30 hores, el Consell de Dones per la Igualtat llegirà un manifest. 

A la tarda, a les 16.00 hores, la Comissió de Gènere i Feminismes del CIRD Jove farà un taller de xapes feministes. I a les 17.00 hores, la ciutadania està convocada a la plaça de la Vila per dirigir-se cap a la manifestació massiva de Barcelona.

D’altra banda, dins de la campanya de Creu Roja Joventut ‘Dones en poder, dones apoderades’, la directora d’orquestra Helena Bayo oferirà una xerrada (de 17.30 a 18.30 hores) a l’Oficina de Creu Roja de la localitat. El mes de gener passat, Bayo es va convertir en la primera dona que dirigia una obra a l’Òpera Süreyya d’Istanbul. Amb el seu èxit, en un àmbit professional en què la presència de les dones és ínfima, la directora ha aconseguit trencar estereotips.

Propostes diverses i globals

Les activitats continuaran al llarg d’aquesta setmana fins al 4 d’abril. Aquest any, el programa d’actes de la primavera feminista destaca per la seva diversitat: les propostes reivindicatives es combinen amb actes lúdics, culturals, infantils i familiars.

Notícies relacionades

Sopars i vermuts feministes, projeccions cinematogràfiques, xerrades que analitzen la situació de les dones en altres països i els reptes de futur que afronten la igualtat de gènere, així com col·loquis i exposicions, completen una agenda atapeïda d’actes reivindicatius. El programa complet es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Santa Coloma.

Més notícies de Santa Coloma