MEDI AMBIENT

Santa Coloma i l'AMB inicien nous tallers de reciclatge gratuïts en centres cívics i casals

Després de l'èxit de l'any passat, l'experiència es renova amb esdeveniments sobre cuina d'aprofitament, cosmètica natural i creació de sabó amb olis utilitzats, entre d'altres

contenedores

contenedores

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), posa en marxa uns tallers de reciclatge als centres cívics i els casals de barri de la ciutat. 

Es tracta d’un servei de recolzament i assessorament gratuït a la ciutadania, i s’emmarca en l’estratègia global de l’AMB de promocionar la reparació d’objectes i els mercats d’intercanvi per evitar la generació de residus.

Santa Coloma continua sent dels últims municipis metropolitans respecte a l’índex de reciclatge de residus (durant el 2018 només s’ha reciclat el 20,5% del total dels residus recollits), tot i que aquesta és la ciutat de l’AMB que menys residus genera.

La iniciativa forma part del programa de l’AMB «Millor que nou! Reparat», que inclou assessorament, tallers gratuïts i xerrades. A Santa Coloma, les activitats es desenvoluparan en sis centres cívics i centres municipals (Can Mariner, Los Olivos, el Río, el Raval, el Singuerlín i el Fondo). Les inscripcions es realitzaran de forma presencial en aquests centres, fins tres dies abans de la data de començament del taller. Les places són limitades i es respectarà l’ordre d’arribada.

Multiplicitat de tallers

El desembre del 2018 hi va haver la primera experiència de col·laboració amb l’AMB. Es van fer dues activitats relacionades amb la cuina d’aprofitament. Gràcies a l’èxit d’aquells tallers, el projecte s’amplia i ara, durant els mesos de març i abril, hi haurà 13 sessions de 2,5 hores cada una. 

Entre els esdeveniments destaquen tallers de cuina d’aprofitament, titelles, ninots, neteja natural, reparació de mobles i electrodomèstics, cosmètica natural, bosses amb samarretes, costura creativa i creació de sabó amb oli utilitzat.

Notícies relacionades

Aquesta experiència uneix el plaer d’aprendre noves maneres de tractar coses en desús amb la conscienciació de l’impacte positiu del reciclatge en les nostres vides.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Reciclatge