Més pressupost

La Generalitat i Santa Coloma acorden una taula de seguiment de joves molt vulnerables

El Homrani defensa treballar conjuntament perquè ningú quedi estigmatitzat socialment.

video 3421705 / periodico

1
Es llegeix en minuts
EuropaPress

La Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet van acordar aquest dimecres a la nit crear una taula de treball per afrontar millor els casos de joves molt vulnerables a la ciutat.

Ho van anunciar en una roda de premsa els consellers Chakir el Homrani (Treball, Afers Socials i Famílies) i Miquel Buch (Interior) i l’alcaldessa Núria Parlon, després de reunir-se al departament d’El Homrani, després dels fets de diumenge a Santa Coloma.

Dos menors d’edat i 13 majors d’edat van ser detinguts per presumptament agredir sexualment una noia i per atacar amb arma blanca la seva parella.

Parlon ha dit que la reunió d’aquest dimecres era necessària per coordinar-se i atendre al millor possible situacions com aquesta, a fi de gestionar casos de joves que necessitin una atenció especial.

Per això es crearà aquesta comissió de seguiment de casos que puguin derivar en conductes delictives; i Parlon ha dit que, a més, es reforçaran alguns programes, amb "una mica més de recursos", millorant partides socials.

El Homrani ha defensat la necessitat de la taula de seguiment acordada: "Tota situació de vulnerabilitat, especialment en el marc de processos migratoris, la volem treballar", i ha defensat igualment treballar alhora perquè ningú quedi estigmatitzat socialment.

Miquel Buch ha dit que els Mossos sempre intenten optimitzar els seus efectius, també a Santa Coloma, i ha explicat que el cos va determinar que 8 adults i dos menors "no formen part del que va passar" –els altres cinc detinguts sí que van quedar dimarts en presó provisional–.

Notícies relacionades

Sobre els menors d’edat, Mossos ho va comunicar a Fiscalia de Menors, que els va posar a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (Dgaia).

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet