Duplicitat institucional

El Parlament dona via lliure a la supressió del Consell Comarcal del Barcelonès

El PSC, ERC, JxCat, la CUP i el PP coincideixen en la necessitat de suprimir l'òrgan per evitar duplicitats amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona

parlament

parlament

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ple del Parlament celebrat ahir va donar via lliure a la supressió del Consell Comarcal del Barcelonès, al superar el debat a la totalitat les tres proposicions de llei que preveuen la desaparició d’aquest òrgan d’àmbit local.

Les tres proposicions de llei van ser presentades pel PSC, per Ciutadans (Cs) i pels grups que recolzen el Govern, JxCat i ERC, que la van elaborar conjuntament.

Ja que les tres iniciatives no comptaven amb esmenes a la totalitat, van superar el primer tràmit parlamentari i, després de passar per la corresponent comissió, es votarà un text conjunt en el ple de la cambra.

En les tres propostes es regulen les condicions i el procediment per distribuir les competències i els serveis del Consell Comarcal del Barcelonès i els seus ens dependents a altres administracions, per no interrompre la prestació dels serveis durant el traspàs.

També preveuen que es garanteixin els drets dels funcionaris i del personal contractat del consell, però hi ha algunes diferències entre els textos de les tres iniciatives, i mentre que la conjunta de JxCat-ERC i la de Cs propugnen expressament la supressió d’aquest òrgan, en la del PSC es planteja que per gestionar les competències comarcals al Barcelonès no faci falta un consell comarcal.

El Consell Comarcal del Barcelonès va ser constituït l’any 1988 i agrupa cinc municipis: Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Els cinc municipis estan actualment integrats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el mateix consell comarcal ja havia instat el Govern de la Generalitat i el Parlament a iniciar-ne el procediment de supressió.

Joan García, de Cs, va recordar que la llei per suprimir el consell ja va ser aprovada en l’anterior legislatura, tot i que, no obstant, la seva tramitació va decaure amb el final de la legislatura.

Notícies relacionades

El PSC, ERC, JxCat, la CUP i el PP van coincidir en la necessitat de suprimir aquest òrgan per evitar duplicitats, ja que l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja administra serveis mancomunats als municipis integrants. 

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet