Arquitectura urbana

¿Què amaguen les cotxeres de Can Zam?

La visita d'aquest edifici i la transformació de l'Escola Municipal de Música Can Roig i Torres, principals novetats de l'Open House a Santa Coloma

csm openhouses

csm openhouses

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet participa aquest cap de setmana, 27 i 28 d’octubre, i per sisè any consecutiu enl’Open House , i ho fa obrint les portes d’edificis emblemàtics i acollint diversos itineraris amb la intenció que els ciutadans puguin descobrir un dia a l’any què hi ha darrere de les façanes d’alguns dels edificis més desconeguts de les nostres ciutats.

En aquesta 9a edició del festival, en què també participen Barcelona, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, es vol reflexionar sobre la importància de l’experiència arquitectònica en l’aprenentatge de l’arquitectura i la necessitat de traspassar el límit de la façana per comprendre l’espai construït. I, amb aquesta intenció, es canviarà l’aparença de sis edificis icònics, un de cada ciutat participant, en el cas de Santa Coloma seràl’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres.

Dins de les experiències arquitectòniques, Santa Coloma participa enl’Open Green, que destaca projectes pensats amb criteris de sostenibilitat mediambiental i inclou disset activitats, entre les quals, un recorregut amb bicicleta per l’Eix Besòs. També enl’Open Infraestructures, que proposa visitar vint instal·lacions que han donat o recolzen el desenvolupament de la ciutat i el seu creixement econòmic i social; entre les novetats d’aquest any hi ha les cotxeres de Can Zam, de Santa Coloma.

I, finalment, es pot destacar la participació de Santa Coloma a la secció Open Kitchen, amb el restaurant La Lluerna i l’experiència culinària i vinícola al’Escola de Restauració de Torribera i la Vinya d’en Sabater, amb un taller culinari i degustació de vins.

Itineraris arquitectònics 

A part, durant l’Open House la ciutat també proposa itineraris: com l’itinerari Xavier Valls, l’itinerari de recuperació mediambiental de l’Eix Besòs o l’itinerari teatralitzat centre. A més, els visitants podran disfrutar de l’experiència d’arquitectes a les aules a l’escola Rosselló-Porcel i Salvat-Papasseit.

Notícies relacionades

La dinàmica de funcionament durant el festival és la mateixa que en anys anteriors: amb itineraris guiats en què cal inscriure’s prèviament a la pàgina web d’Open House clicant a l’edifici en concret, i en format de visita guiada, dins dels horaris establerts, sense inscripció.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet