Seguretat ciutadana

L'Ajuntament de Santa Coloma qualifica d'alarmista el comunicat de la CSIF

El govern municipal explica que s'ha aprovat una convocatòria d'agents de la policia local per incorporar-ne 7 de nous

L'executiu nega les acusacions i recorda que la competència en matèria de seguretat és dels Mossos d'Esquadra

policia-local

policia-local

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha qualificatd’alarmistael comunicat fet públic aquesta setmana per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), en què s’assegura que amb la llei de jubilació anticipada dels agents als 60 anys la ciutat quedarà amb 78 policies locals; un problema de seguretat per als ciutadans d’aquesta localitat.

En un comunicat, el consistori de Santa Coloma ha assegurat que “no pot compartir les maneres de procedir de les organitzacions sindicals”, que associen “la reducció d’efectius de policia local amb la disminució de la seguretat [...] obviant la presència i la feina de la resta de forces policials desplegades al municipi”.

De fet, es recorda al Sindicat de Funcionaris que “la competència principal en matèria de seguretat ciutadana correspon al cos de Mossos d’Esquadra”i que l’ajuntament ja ha sol·licitat al Govern l’increment d’agents pertanyents a aquest cos.

Preparats per als efectes

A més, asseguren que el consistori ja ha posat en marxa un pla de contingència per renovar la plantilla de la policia local per quan entri en vigor la llei de jubilació anticipada i que s’ha aprovat una convocatòria d’agents de la policia local per incorporar-ne 7 de nous; una xifra molt inferior als 39 que podran sol·licitar la jubilació de forma anticipada segons la CSIF.

Notícies relacionades

Això sí, el govern municipal reconeix que “l’envelliment de les plantilles i la falta de treballadors públics és una situació generalitzada a tot el sector públic, però nega “no haver previst com suplir totes les baixes que es produiran al cos", com l’acusa el sindicat. El govern insisteix que el juliol del 2018 va aprovar negociacions amb els representants legals dels treballadors, CCOO-CGT-ADT, per poder atendre l’ampliació de la plantilla de col·lectius bàsics, com és la policia local.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet