Amb la llei de jubilació anticipada Santa Coloma quedarà amb 78 policies locals

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) pronostica un problema de seguretat a la ciutat per dèficit d'agents

policia-local

policia-local

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que Santa Coloma de Gramenet podria quedar només amb 78 agents de Policia Local després que entri en vigor el Decret Llei que permet la jubilació anticipada dels policies municipals als 60 anys.

La CSIF ha criticat, a través d’un comunicat, que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet "no ha previst com suplirà totes les baixes que es produiran al cos", malgrat que el Decret Llei "s’està negociant des de fa anys".

La central sindical ha assenyalat que la ciutat compta amb "uns 103 agents" i que l’entrada en vigor de la jubilació anticipada podria deixar la ciutat amb un dèficit de 39 policies, ja que "els 78 agents en servei que quedarien haurien de cobrir els tres torns diaris, més les unitats i dispositius especials".

"Amb aquesta reducció de plantilla es farà impossible complir els criteris de seguretat d’una ciutat com Santa Coloma de Gramenet i la resta de comeses pròpies de la Policia Local", ha manifestat la CSIF.

La central sindical ha recordat que "l’informe d’Hisenda favorable a la jubilació anticipada de la Policia Local, que era l’últim tràmit que quedava pendent, ja ha sigut lliurat tant al Ministeri de Treball com als sindicats" i que després de la seva tramitació serà aprovat pel Consell de Ministres.

Notícies relacionades

Aquesta aprovació, segons estimacions de la CSIF, s’hauria de produir a finals de novembre o principis de desembre, tot i que la seva entrada en vigor està prevista per al gener del 2019.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet