Patrimoni vitícola

Santa Coloma estudia adequar quatre varietats locals de vinya al cultiu ecològic

El projecte de la Vinya d'en Sabater es va posar en marxa el 2015 per recuperar el patrimoni vitícola del municipi

vinya-sabater

vinya-sabater

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han firmat un acord en virtut del qual estudiaran adequar quatre varietats locals de vinya –picapoll blanc, garrut, garnatxa negra i pansa blanca– a tècniques del cultiu ecològic. L’acord es va firmar ahir en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà; l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el rector de la UB, Joan Elias, i el director de l’Incavi, Salvador Puig.

L’estudi permetrà fer un informe tècnic que, en cas de ser positiu, serà la base per avaluar la possibilitat d’incloure aquestes quatre varietats entre els diferents cultius de la zona, així com recuperar una activitat agrícola actualment residual al municipi. El projecte tindrà una durada de quatre anys i s’hi destinarà un pressupost aproximat de 48.000 euros.

Les tres institucions col·laboren per recuperar el patrimoni vitícola de Santa Coloma de Gramenet des de fa més de tres anys. El març del 2015 es va impulsar la plantació de les primeres hectàrees a la Vinya d’en Sabater. Actualment ja hi ha 3.900 ceps.

Notícies relacionades

La Vinya d’en Sabater es troba dins del recinte del Campus d’Alimentació de Torribera, de la UB, on també s’ubica l’Escola de Restauració i el centre ambiental d’Ecometròpoli. Els tres espais formen part del projecte Santa Coloma, Ciutat Universitària.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet