Accessibilitat Universal

Santa Coloma intenta posar fi a les barreres arquitectòniques

L'Ajuntament demana la participació ciutadana per millorar la mobilitat dels vianants

barreres

barreres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’orografia de Santa Coloma de Gramenet no facilita la mobilitat de gaires habitants: veïns i veïnes grans, persones amb dificultat de mobilitat o mares o pares amb cotxets de nadons. Per millorar aquesta situació, l’Ajuntament ha presentat 'Cap a l’accessibilitat universal a Santa Coloma de Gramenet', una campanya que té com a objectiuacabar amb les barreres arquitectòniques que actualment hi ha a la ciutat amb l’ajuda de la participació ciutadana.

Des de fa mesos el consistori treballa en aquest tema. El 29 de març del 2017, el ple ja va aprovar una declaració institucional de recolzament a la declaració “L’accessibilitat universal, una contribució al bé comú”, un ferm compromís per avançar en l’accessibilitat universal. I al llarg dels últims mesos, des de l’Ajuntament s’ha fet un diagnòstic sobre l’estat de l’accessibilitat a la ciutat; un estudi tècnic realitzat de manera transversal per totes les àrees de l’Ajuntament.

Però és durant aquest mes d’octubre quan l’executiu socialista ha posat en marxa un procés participatiu a fi d’escoltar i recollir les propostes de les entitats de la Taula de Persones amb Discapacitat, per posteriorment elaborar el document 'Bases d’un pla d’accessibilitat universal de Santa Coloma', que servirà per redactar el Pla d’Accessibilitat Universal de Santa Coloma, ja en el pròxim mandat.

Participació ciutadana

Aquest dissabte, a la plaça Pau Casals ja s’ha realitzat la primera de les activitats d’aquesta campanya; una gimcana que ha permès als participants posar-se a la pell de les persones amb discapacitats. I és que un missatge important d’aquesta iniciativa també és conscienciar els veïns i veïnes de Santa Coloma que tots tindrem una discapacitat al llarg de la nostra vida i que per això és important el compromís de tothom amb l’accessibilitat, per poder disfrutar d’una vida amb plena autonomia personal.

Notícies relacionades

Amb aquest missatge de base, tots els ciutadans, membres o no d’una entitat de la Taula de Persones amb Discapacitat, poden aportar durant les properes setmanes les seves idees al Pla d’Accessibilitat Universal de Santa Coloma. Es pot fer presencialment, en les sessions convocades (16 d’octubre, Escola Sant Just o el 27 de novembre, en el Centre Cívic Riu) o mitjançant una bústia electrònica habilitada per a aquest tema a la pàgina web del consistori.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet