Educació a distància

Dona treballadora d'entre 30 i 40 anys, perfil de l'estudiant universitària de Santa Coloma

L'any passat es van matricular 1.777 persones a la UNED d'aquesta ciutat, 1.227 de les quals eren dones.

uned

uned

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona, d’entre 30 i 40 anys, que combina la feina amb els estudis universitaris, és el perfil majoritari dels estudiants de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) de Santa Coloma de Gramenet. Concretament, un 85% de l’alumnat que l’any passat va estudiar a la seu d’aquesta universitat a la ciutat estava treballant i, per aquesta raó, la conciliació laboral i la flexibilitat d’horaris són els dos aspectes més valorats per matricular-se en aquest centre.

La majoria de noves matriculacions també són de dones. La UNED de Santa Coloma va començar a funcionar el curs 1992/1993 amb 50 alumnes i des d’aleshores el seu creixement no ha parat. 25.000 alumnes han passat per aquesta universitat des de la seva obertura. L’any passat s’hi van matricular 1.777 persones –un 17,4% més que l’any anterior–,1.227 de les quals eren dones.

Novetats d’aquest curs

Aquest any el curs també ha començat amb novetats. La delegació de la UNED de Santa Coloma disposad’un nou model de tutories virtuals, que s’emet en directe i que permet a l’alumnat seguir-les des d’un ordinador connectat a internet sense necessitat de desplaçar-se. I, d’altra banda, com que és una universitat pública, disposa de beques per als estudiants amb discapacitat i descomptes per a famílies nombroses.

Notícies relacionades

En aquest moment, a la seu de la UNED de la Santa Coloma, ubicada a l’edifici la Torre del Recinte Torribera, s’ofereixen graus de Psicologia, Educació Social, Dret i Treball Social, cursos d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, els nivells A1, A2 i B1 d’anglès i A2 d’espanyol per a persones estrangeres. Les inscripcions per a tots aquests cursos estan obertes fins al 23 d’octubre.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet