Educació

Santa Coloma inverteix dos milions d'euros en obres de millora d'escoles

Cinc centres educatius repensen els patis perquè siguin més inclusius

miguel-unamuno

miguel-unamuno

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aprofitant el període de vacances,l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha iniciat un pla de reformes dels centres públics d’educació infantil i primària de la ciutat, que representa una inversió de dos milions d’euros. Segons ha informat el consistori, les tasques que es realitzaran són molt diverses: pintura d’interiors o d’exteriors, renovació de les instal·lacions, reforma de lavabos, substitucions de cobertes, etc.

De totes les obres iniciades, destaca la reparació i substitució de la pista del’Escola Serra de Marina (328.488,38 €), la pintura completa de l’interior de les escoles Primavera i Ausiàs March (105.154,28 €), així com les millores en pintures d’aules i espais comuns en altres escoles, i la reparació del porxo, rehabilitació de la paret mitgera del pati i rehabilitació de la coberta i façana principal del’Escola Mercè Rodoreda. En aquest cas, la Generalitat aportarà el 50% del cost de l’obra (128.700,80 €).

A part, se substitueix la pista esportiva, es reforma el pati i es renova el mobiliari esportiu de l’Escola Ferran de Sagarra (50.000 €), es fan reformes als lavabos del’Escola Fray Luis de León (52.117,12 €) i millores als lavabos d’altres centres, com és el cas de Les Palmeres.

Patis més inclusius

Cinc escoles –Jaume Salvatella, Lluís Millet, Miguel de Unamuno, Fray Luis de León i Mercè Rodoreda– repensaran l’ús dels patis per aconseguir que siguin més inclusius, especialment, des d’un punt de vista de gènere, i han generat propostes per millorar-ne la configuració, organització i gestió. El projecte “Empatitzem” proposa analitzar aquest lloc tan important en la rutina diària de l’escola, imaginar possibles intervencions i emprendre una transformació que situï la comunitat escolar en el centre del procés.

Notícies relacionades

Les actuacions de transformació dels patis comencen aquest estiu i acabaran durant el primer trimestre del curs 2018-2019. El pressupost de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per a aquest àmbit és de 50.000 €.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet