Desarticulada una consulta il·legal d'estètica a Santa Coloma de Gramenet

La detinguda és una ciutadana xinesa a qui s'ha confiscat bòtox, àcid hialurònic i material quirúrgic

2eec54ac-414d-45f3-8e71-bf5b14449528-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona que presumptament tenia una consulta il·legal d’estètica en un domicili de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), on també han confiscat xeringues d’àcid hialurònic, bòtox, material quirúrgic i màquines d’esterilització.

En un comunicat, la policia catalana ha informat que ahir es va realitzar un operatiu en el qual una dona, de 33 anys i de nacionalitat xinesa, va ser detinguda i en el qual a més es va registrar la seva consulta, on es va trobar material quirúrgic i mèdic.

Per això, se li atribueix un delicte contra la salut pública i un delicte d’intrusisme laboral.

Des del gener

La investigació es va iniciar el mes de gener, quan el Departament de Salut de la Generalitat va informar els Mossos d’Esquadra que a les duanes de Bèlgica s’havien intervingut diferents paquets procedents de la Xina, amb destinació a Catalunya, que contenien petites quantitats de medicaments i productes sanitaris no autoritzats com el bòtox, l’àcid hialurònic i la lidocaïna, que normalment són utilitzats en la medicina estètica.

Els agents van comprovar que en l’últim any i mig un mateix proveïdor xinès havia enviat aquest tipus de substàncies a Catalunya en paquets dirigits a diferents punts de Santa Coloma de Gramenet i Badalona (Barcelona).

Productes no autoritzats

La policia catalana va concloure que els productes eren adquirits per una mateixa persona que, des del seu domicili o directament des del dels seus clients, realitzava intervencions quirúrgiques i tractaments de medicina estètica sense cap tipus de titulació, sense les corresponents mesures higièniques i utilitzant medicaments i productes sanitaris no autoritzats a Espanya.

En el registre es van trobar 43 xeringues carregades amb àcid hialurònic, sis vials de bòtox buits, bisturís, fil de sutura i màquines d’esterilització instrumental, a més d’altres medicaments injectables no autoritzats com l’epinefrina i la lidocaïna i 7.800 euros en efectiu.

Notícies relacionades

Amb el coneixement d’aquests fets, ahir els agents van establir un operatiu en el qual van detenir la presumpta autora dels fets perquè cessés l’activitat, davant dels evidents riscos per a la salut de les persones.

La detinguda passarà en les pròximes hores a disposició judicial com a presumpta autora d’un delicte contra la salut pública i d’intrusisme laboral.