A SANTA COLOMA

Els indicis del maltractament infantil

La Fundació Germina organitza un seminari formatiu per a persones que treballen amb menors

Del total de 18.114 casos comptabilitzats en l'àmbit estatal l'any 2016, 8.999 van ser per negligència

Activitats de lleure per a menors, el juliol passat.  

Activitats de lleure per a menors, el juliol passat.   / Mireia Reynal

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Fundació Germina, de Santa Coloma de Gramenet, va celebrar divendres passat la jornada formativa "Maltractament infantil i adolescent: els primers indicis, ¿què fem?", en la qual van posar èmfasi en la necessitat d'actuar correctament davant les situacions de maltractament des dels primers indicis.

La jornada es va celebrar al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma, on la Fundació Germina va oferir "instruments de formació a aquelles persones que treballen en l'atenció directa amb menors per protegir els seus drets".

Al seminari van participar més de 160 de professionals de l'àmbit sanitari, educatiu i social, a més de la directora d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, Georgina Oliva, i el tercer tinent d'alcaldia de Santa Coloma, Diego Arroyo.

Prevenció del maltractament infantil

La jornada forma part del projecte "Prevenció i atenció del maltractament infantil i adolescent" en el qual, des del 2016, s'han fet "una vintena de consultes sobre qüestions de maltractament, responent, la gran majoria, a la detecció dels primers indicis i indicadors de risc", ha informat la fundació.

"El maltractament a infants o adolescents sovint no és evident. Hi ha maltractament més enllà d'una agressió física contundent o un abús sexual, i l'actuació protectora prematura dels professionals davant els primers indicis és clau per a l'autoestima de l'infant", ha assegurat el director de la Fundació Germina, Mario Cuixart.

40 notificacions per maltractament al dia

Segons dades oficials de 2016, a Espanya es fan quaranta notificacions al dia per a indicadors de maltractament infantil, set d'elles a Catalunya, va assenyalar la Fundació Germina.

"Per tipologia de maltractament, del total de 18.114 casos comptabilitzats en l'àmbit estatal l'any 2016, 8.999 vam ser per negligència, 4.752 de tipus emocional, 3.535 per maltractament físic i 828 d'abús sexual", ha informat la fundació.

Notícies relacionades

La Fundació Germina és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2004 que treballa a Santa Coloma de Gramenet i Badalona oferint suport i acompanyament a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat.

Santa Coloma de Gramenet