MOSTRA DE SUPORT

Santa Coloma aprova una moció contra el 155 i per la llibertat dels exconsellers presos

El PSC vota a favor del text proposat per SOM i Gent d'Esquerres; C's i PP, en contra

Segons l'oposició, el grup municipal es desmarca del discurs oficial del seu partit a tot el país

Miquel Iceta i Núria Parlon, en una reunió de la comissió executiva del PSC al gener. 

Miquel Iceta i Núria Parlon, en una reunió de la comissió executiva del PSC al gener.  / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
EFE

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, governat per l'alcaldessa del PSC Núria Parlón, ha aprovat una moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució que demana la llibertat dels exconsellers de la Generalitat presos.

La moció va ser presentada, a última hora d'ahir al ple ordinari, pels grups municipals de SOM Gramenet i ICV-EUiA-Gent d'Esquerres, als quals va donar suport el PSC per aprovar la moció, però no els grups de Ciutadans i Partit Popular.

En la moció es demana "diàleg i un posicionament en contra de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i per la llibertat dels polítics sobiranistes empresonats".

Agraïment independentista al PSC

Des de SOM Gramenet asseguren que estan "satisfets" i que agraeixen el posicionament del PSC en donar suport amb la seva iniciativa, amb la qual cosa, segons el seu parer, "es desmarca del discurs oficial i majoritari del seu partit a tot el país".

L'agrupació local ha assegurat que faran una petició oficial perquè l'Ajuntament col·loqui a la façana de l'edifici una pancarta on es demani "la llibertat dels presos polítics catalans".

Per la seva banda, Alexandra Sevilla (Gent d'Esquerres), va celebrar que "CUP present una moció en defensa del diàleg, després dels atacs al nostre espai rebuts per defensar-lo".

Rebuig al 155

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, ja havia mostrat el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 quan va presentar, a mitjans d'octubre, la seva dimissió com a secretària de Cohesió i Integració de la Comissió Executiva Federal del PSOE, per la posició favorable del partit socialista d'aplicar el 155 a Catalunya.

Parlón va escriure a Twitter, el 21 d'octubre, que "el 155 no és la solució, amplifica la fractura emocional i territorial entre Catalunya i Espanya ¡Necessitem obrir un altre camí sense demora!".

Notícies relacionades

Ahir, durant el ple municipal, l'alcaldessa va manifestar que "respectem la independència del Poder Judicial, però demanem la revisió de l'acte judicial, cautelar, i la posada en llibertat dels consellers/ras".

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA